Štombergas: Partizan je tim sa dva lica

Iako su Partizan Nis i Žalgiris izgubili sve šanse za prolaz u Top osam Evrolige, trener gostiju ističe da će njegova ekipa pristupiti motivisano utakmici u Kombank areni.

U 13. kolu Top 16 faze Evrolige Partizan Nis će dočekati Žalgiris. Višestruki šampioni Srbije i Litvanije odmeriće snage u petak 4. aprila u Kombank areni sa početkom od 20 časova i 45 minuta.

Iako su obe ekipe porazima u prethodnom kolu izgubile nadu da bi mogli do velikog podviga i plasmana u osam najboljih ekipa Evrope, trener gostiju Saulius Štombergas ističe da će njegova ekipa pristupiti meču veoma motivisano. Ipak, dodaje da su crno-beli kod kuće znatno opasniji.

– Mi ćemo pokušati da pobedimo, što u Srbiji nije ni malo lako. Partizan je ekipa sa dva lica. To je jedan tim kada igra kod kuće, a sasvim drugi kada gostuje. Mi smo profeisonalci i želimo da učešće u Evroligi završimo na što bolji način – rekao je strateg Žalgrisa.

Litvanski predstavnik u najelitnijem evropskom takmičenju dolazi u Beograd bez prvog centra Roberta Javtokasa koji će zbog povrede ostati u Kaunasu. Samim tim ”zelenoj šumi” će biti još teže da osvoji Kombank arenu.

– Partizan je jedinstven po tome što ga na domaćem terenu uvek podržava gotovo 20 hiljada navijača. Nemaju svi igrači našeg tima iskustvo igranja u takvoj atmosferi. Protivnici sa dosta iskustva kao što su CSKA, Makabi i Bajern Minhen nisu preživeli pakao Kombank arene pa nećemo ni mi lako – završio je izlaganje Štombergas.