Strahovlada Novaka Đokovića: Niko ni blizu srpskog rekordera

Na novoj ATP listi, najbolji teniser sveta Noval Đoković još više je uvećao prednost u odnosu na Rodžera Federera. Sada Đoković ima čak 5.460 bodova više, što je najveća razlika između dva prvoplasirana tenisera koja je zabeležena u istoriji.

 

Srpski teniser Novak Đoković ubedljivo je prvi na danas objavljenoj ATP listi, pošto je povećao razliku sa 4.310 na 5.460 bodova u odnosu na drugoplasiranog Rodžera Federera.

Ova razlika od 5.460 bodova je najveća u istoriji ATP rangiranja između prvoplasiranog i drugoplasiranog tenisera, što čak ni u svojim najvećim danima slave nisu uspevali da urade Federer i Rafael Nadal, kao ni njihovi čuveni prethodnici.

Đoković ima 13.845 bodova posle osvojenog turnira Masters serije u Monte Karlu.
Među prvih 10 igrača su tri promene. Rafael Nadal je prestigao Keija Niškorija na četvrtom mestu, finalista Monte Karla Tomaš Berdih pretekao je Davida Ferera na sedmom, a Marin Čilić Stena Vavrinku na devetom.

Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki napredovao je za tri mesta pa je sada na 34. poziciji, dok je Dušan Lajović nazadovao jedno i sada je 82.

Filip Krajinović ispao je iz prvih 100, pošto je nazadovao za 10 pozicija i sada je na 102. mestu.

Janko Tipsarević, koji se nedavno vratio na teren posle 17 meseci pauze zbog teške povrede, napredovao je za pet mesta i sada je na 824. poziciji.