STRASTI SE NE SMIRUJU: Hrvatski mediji HAOS na srpskom derbiju porede sa filmom “Parada”

156. veciti derbi
BETA

O 156. večitom derbiju i dalje se priča. U brutalnom incidentu na južnoj tribina Partizanovog stadiona učestvovali su i Hrvati. Čak šestorica huligana iz te zemlje su privedeni, a u njihovim medijima se na zanimljiv način osvrću na haos koji je nastao.

 

Kao u “Paradi”. Uz dve sitne razlike. U ovom filmu je srpski probisvet iznajmio hrvatske prijatelje za odbranu, dok se ovde radilo o napadu, a “Parada” je film, fikicija, dok su događaji od srede stvarni da stvarniji ne mogu biti – piše “Slobodna Dalmacija”.

 
Oni su se još jednom zapitali šta njihovi sunarodnici rade na krvavom derbiju.

Pripadnici beogradskog podzemlja platili su, a moguće i besplatno nagovorili, čisto onako da se malo podruže, da im nekolicina Splićana pomogne da se obarčunaju sa svojim neistomišljenicima. Za mesto obračuna odabrali su južnu tribinu – stoji u istom tekstu.

Dodaje se još da ih je navijački uragan ispljunuo “zgužvane, spržene i deformisane”, kao i da bi prošli gore da im nije pomogla žandarmerija.

“Slobodna Dalmacija” se još jednom osvrnula na kriminalnu prošlost aktera tuče iz Splita, ali su takođe i istakli da su Zvezda i Partizan u rukama navijača koji su vrh beogradskog podzemlja.