Strasti se smiruju, PSS uputio izvinjenje MOS-u i Udovičiću: Svima se zahvaljujemo na uloženom trudu

Plivački savez Srbije saopštio je da tokom polemike s Ministarstvom sporta nije hteo da uvredi ili diskvalifikuje bilo koji sport, instituciju ili ličnost.

Plivački savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta polemisali su prošlih dana u medijima oko finansiranja tog sporta.

Ministarstvo omladine i sporta skinulo s budžeta četiri sportska saveza, medju kojima je i plivački, jer nisu radili po zakonu, dok je, s druge strane, predsednik Plivačkog saveza Srbije Dragan Radosav tvrdio da ta organizacija radi po zakonu, ali su napravljene proceduralne greške.

Ali, predstavnici Plivačkog saveza održali su sastanak s predstavnicima Ministarstva sporta kako bi se našlo rešenje za funkcionisanje tog saveza.

– Ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i njegovim saradnicima zahvaljujemo za vreme i napore da se omoguće osnovni uslovi neophodni za funkcionisanje našeg bazičnog sporta – piše u saopštenju Plivačkog saveza.

– Još jednom se izvinjavamo ministru, Ministarstvu omladine i sporta, svim sportskim savezima i svima koji su eventualno u našim reakcijama prepoznali bilo šta osim naše namere da brinemo o interesu plivanja, a svim sportistima i sportskim radnicima želimo svaki uspeh – dodaje se u saopštenju.

Plivački savez je zahvalio i Olimpijskom komitetu Srbije.