Stručnjaci sa Ostrva oduševljeni Matićem: Nemanja je jedan je od najboljih vezista u Premijer ligi

Nekadašnji fudbaler i menadžer Čelzija Roberto Di Mateo rekao je da je Nemanja Matić postao ključni igrač londonskog tima i poručio da je potpuno sazreo.

Srpski vezista je juče Čelsiju golom u 34. minutu doneo tri boda u Lisabonu protiv Sportinga u drugom kolu G grupe Lige šampiona.

– Matić je odigrao impresivno celu utakmicu. Nema sumnje da je njegov povratak u Čelzi bio pravi potez, pošto je svojim igrama oduševio sve u klubu. On je diktirao tempo u igri, kreativan je i čuva leđa celom veznom redu. Sazreo je kao igrač i to konstantno pokazuje – rekao je Di Mateo, koji je Čelsiju doneo jedinu titulu Lige šampiona 2012. godine.

Igru Matića u Lisabonu pohvalio je još jedan nekadašnji igrač i menadžer Čelsija Glen Hodl, koji je istakao da je vezista reprezentacije Srbije postao jedan od najboljih vezista u Premijer ligi.

– Nemanja je mnogo napredovao i jedan je od najboljih vezista u engleskom prvenstvu. Kada je prvi put došao u Čelzi bio je mlad i nije imao mnogo mišićne mase. Ipak, radio je na tome i vratio se mnogo bolji – naveo je Hodl.

Matić je 2009. godine prešao iz Košica u Čelsi, ali je morao da ide na pozajmice u Vitese i Benfiku, koja je kasnije i otkupila njegov ugovor.

U januaru ove godine se vratio u redove “plavaca” u transferu vrednom 25 miliona evra.

Za reprezentaciju Srbije nastupao je 14 puta.