Štutgart: Ivanovićeva lako do pobede protiv Nemice Lisicki

Srpska teniserka Ana Ivanović lako se plasirala u osminu finala WTA turnira u Štutgartu.

Ivanovićeva je u prvom kolu za manje od sat vremena savladala Nemicu Zabine Lisicki sa 6:1, 6:3.

Naša teniserka će u narednoj rundi igrati sa drugom Nemicom, Julijom Gerges, koja je u glavni žreb stigla uz pozivnicu ogranizatora, a onda savladala Rumunku Soranu Kristeu.

Ivanovićeva je suvereno stigla do prvog seta za svega 22 minuta. Nakon prva dva gema u kojima su se tenisrke više zagrevale nego što su tražile šansu za brejk, usledio je uragan naše teniserke.

Bez izgubljenog poena je stigla do brejka za 2:1, potom je na isti način osvojila svoj servis gem, a onda iskoristila drugu brejk šansu za novi brejk.

Tako je slomila Nemicu koja je nije ugrozila ni u sledećem servig gemu, a onda lako ispustila još jedan servis za ubedljivih 6:1.

Drugi set nije dobo počeo za Anu, odmah je izgubila servis, ali ga je ekspresno vratila. Usledila je velika borba u naredim gemovima, obe teniserske su ispustile po dve-tri brejk šanse, da bi konačno Ivanovićeva preokrenula brejkom za 4:2.

Međutim, Nemica odmah uzvraća ribrejkom, ali ne ostaje dugo u meču, jer Ivanovićeva napravila novi brejk i potom iskoristila drugu meč loptu za 6:3.

U osmini finala igraće i Jelena Janković, koja je u utorak uveče nakon dvoipočasovnog maratona i velikog preokreta savladala Monu Bartel.Nagradni fond u Štutgartu je 710.000 dolara, dok će pobednica osvojiti i Porsche 911 Carrera.