Štutgart: Ivanovićeva nije uspela, Ana – Šarapova 6:3, 4:6, 1:6

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji turnir u Štutgartu. U finalu je od nje bolja bila Marija Šarapova sa 2-1 u setovima (3:6, 6:4, 6:1).

Posle osvojene titule, lepa Ruskinja u ovom nemačkom gradu ima niz od 13 uzastopnih pobeda. Kada su u pitanju njeni dueli sa srpskom teniserkom, ovo je Marijina osma pobedal u desetom meču. Inače, ovo je Šarapovoj prvi turnir kojeg je osvajala barem tri puta.

Ivanovićeva je do sada osvojila 13 trofeja u karijeri, dok je Mariji Šarapovoj ovo 30. put da podiže pehar.

Prvi set: Ana Ivanović – Marija Šarapova 6:3

Sjano je započela ovaj meč Srpkinja sa pet uzastopno osvojenih setova. Osvojila je tri brejka i došla je u situaciju da servira za set. U tom trenutku je iz nepoznatih razloga stala i izgubila sampouzdanje. Šarapova je to umela da iskoristi i najpre je oduzela Ani servis za 5:1, a potom osvojila još dva gema – 5:3.

Srećom, Srpkinja je uspela da se vrati u meč novim brejkom za konačnih 6:3.

Drugi set: Ana Ivanović – Marija Šarapova 4:6

Nastavila je Ivanivoćeva da igra ovaj meč po principu toplo-hladno. Veoma brzo je došla do prednosti od 3:1 uz osvojen brejk. Neverovatno je šta je Ana uradila u narednom gemu, na svoj servis odservirala je duplu grešku, da bi Marija uspela da osvoji brejk u nastavku – 3:3.

Naredna dva gema osvojila je Ruskinja i došla je na gem od drugog seta – 3:5. Ana Ivanović je prekinula niz Ruskinje osvojivši naredni gem – 4:5.

Marija Šarapova je u desetom gemu drugog seta odigrala sigurno uprkos lošem prvom servisu i došla do izjednačenja – 4:6.

Treći set: Ana Ivanović – Marija Šarapova 1:6

Fantastičan nalet Ruskinja je uspela da materijalizuje i na kraju da slavi u ovom finalu posle dva sata i tri minuta borbe.