Suares obećao da više neće ugristi nijednog igrača

Fudbaler Barselone Luis Suares rekao je danas da mu se ispunio san prelaskom u taj klub i obećao da više neće ugristi nijednog igrača.

– Gledajući Barselonine utakmice nadao sam se da ću jednoga dana igrati za tu ekipu. To mi se činilo daleko. Bilo je ponuda drugih klubova, ali kada se Barsa javila nisam razmišljao dva puta – rekao je Suares na predstavljanju na stadionu Kamp Nou.

Suares ne može da igra za Barselonu u takmičarskim utakmicama do 26. oktobra zbog suspenzije od četiri meseca i devet međunarodnih utakmica, koju je dobio jer je tokom utakmice s Italijom na Svetskom prvenstvu u Brazilu, za rame ugrizao Đorđa Kjelinija.

Urugvajski reprezentativac rekao je da je tražio profesionalnu pomoć posle incidenta na Mundijalu.

– Kazna je takva i moram da je prihvatim. Izvinio sam se i razgovarao s profesionalcima kako bih to rešio. Poručujem navijačima da ne moraju da brinu, to više neću raditi – rekao je Suares.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) ublažio je kaznu Suaresu i dozvolio mu da trenira s novim saigračima, a sinoć je bio u timu za prijateljsku utakmicu s meksičkim klubom Leonom.

– Bilo je spektakularno igrati na Kamp Nou, veoma emotivno. I dalje ne mogu da verujem, ostvario mi se san – rekao je on.

Upitan da li oseća pritisak zbog cene transfera, pošto je za oko 75 miliona funti prešao iz Liverpula, Suares je rekao da je došao da pomogne ekipi da osvaja trofeje.

– Da li sam super zvezda? Zvezde su na nebu. Došao sam da pomognem ekipi da osvoji trofeje. Najviše me je iznenadila atmosfera u svlačionici. Već se osećam kao član porodice. Divim se kvalitetu igrača kavi su (Lionel) Mesi i Nejmar. Dobro su se uklopili – rekao je Suares.