Suares u Barseloni bez dočeka zbog suspenzije! Navijači kupuju dresove sa brojem devet

Luis Suares je već zadužio 'devetku' u Barsi, navijači su pohrlili da kupe nove dresove, ali izgleda da neće imati priliku da u svom stilu dočekaju Urugvajca

David Vilja, Zlatan Ibrahimović, Sesk Fabregas, Nejmar, imali su veličanstven doček na stadionu Kamp Nou po potpisivanju ugovora sa Barselonom, ali je takva manifestacija pod znakom pitanja kada se govori o Suaresu, jer bi predstavljala kršenje njegove četvoromesečne suspenzije iz fudbala.

Doskorašnjem fudbaleru Liverpula je zabranjena bilo kakva aktivnost koja ima veze sa fudbalom u narednom periodu, zbog trećeg slučaja ujedanja protivnika.

Suaresova suspenzija ne odnosi samo na treniranje i igranje fudbala sa klubom, već i na bilo kakve aktivnosti koje se događaju na stadionima. Takođe, njemu je zabranjeno da učestvuje i marketinškim kampanjama, ali prodaja dresova ne ulazi u okvir kazne.

Njegovu žalbu na suspenziju FIFA je odbila, međutim, i dalje postoji šansa da se, ako ne ukine, odluka bar prolongira.

Suaresovi advokati su najavili obraćanje Arbitražnom sudu u Lozani, koji može da vrati slučaj na ponovno odlučivanje, te dozvoli Urugvajcu bavljenje fudbalom do izricanja nove kazne. Ipak, za tako nešto, moraće da se sačeka kraj Svetskog prvenstva, pošto CAS ne može da zaseda za vreme takmičenja.