Suarez stigao u Lozanu na saslušanje o žalbi

Fudbaler Barselone Luis Suarez doputovao je danas u Lozanu, gde će pred Sudom za sportsku arbitražu početi saslušanje o njegovoj žalbi na višemesečnu suspenziju.

Suarez je u Sud stigao sa svojim advokatima i nije davao izjave medijima. Takođe, ni advokati Svetske fudbalske federacije (FIFA) se nisu obratili medijima. Očekuje se da će saslušanje trajati četiri sata.

Suarez će pokušati da ubedi tročlano veće CAS da mu ublaži suspenziju od devet međunarodnih utakmica i četiri meseca zabrane bavljenja fudbalskim aktivnostima. Kažnjen je pošto je tokom utakmice sa Italijom, na Svetskom prvenstvu u Brazilu, za rame ugrizao protivničkog igrača Đorđa Kjelinija.

CAS je saopštio da će odluku doneti sledeće nedelje. Ubrzana procedura je dogovorena sa Fifom, nakon što je CAS saopštio da će doneti odluku pre početka španskog prvenstva, 23. avgusta.

Osim Suareza, žalbe su poslali Barselona i Fudbalski savez Urugvaja. Ako ih sud odbaci, Suaresova suspenzija će isteći 25. oktobra.

Suarezu je zabranjeno i da trenira u novom klubu, a nova sezona u španskom prvenstvu počinje za dve nedelje.

Međunarodno udruženje profesionalnih fudbalera kritikovalo je oštru kaznu, pošto se njom krši Suarezovo pravo na rad. Urugvajac je sa ličnim trenerom samostalno trenirao, pošto mu je zabranjen pristup stadionu i trening centrima Barselone.

FIFA je dozvolila da Suarez obavi lekarske preglede uoči prelaska iz Liverpula na Kamp Nou sa 75 miliona evra, ali je zabranila zvanično predstavljanje.