SUDAR VEČITIH U BORBI ZA TROFEJ: Marković odveo Partizan u finale Kupa Srbije (VIDEO)

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije posle minimalne pobede nad Vojvodinom u Novom Sadu, rezultatom 0:1.

Dnevno.rs

Crno-beli će imati priliku da se bore za trofej ove sezone, a u finalu ih čeka Crvena zvezda koja je na svom stadionu savladala Radnik rezultatom 2:1.

Početak utakmice u Novom Sadu pripao je gostima koji su prvi zapretili preko Natha. Izraelac je u 5. minutu šutirao sa distance i umalo prevario golmana Vojvodine Vukliša.

Partizan dolazi u prednost u 11. minutu. Jojić je centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, a na loptu je natrčao Svetozar Marković i glavom matirao golmana domaćih.

Do kraja poluvremena Partizan je u nekoliko navrata mogao da duplira prednost. Miloš Jojić je odlično izveo korner u 25. minutu, a Vujačić i Šćekić se nisu najbolje snašli u šesnaestercu Vojvodine.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku Novosađana. Nekoliko puta dolazili su nadomak šesnaesterca Partizana, ipak bez konkretnog pokušaja. Domaćin je najbliži golu bio u 62. minutu kada je Čović sjajno šutirao glavom, ali je Stojković kolenom odbranio.

Do kraja susreta Partizan je pokušao da overi plasman u finale preko Jojića. Najpre je vezista crno-belih šutirao iz slobodnog udaraca, a potom iz neposredne blizine gola Vojvodine. Oba puta bio je neprecizan.

Domaćin je do kraja susreta bezuspešno pokušavao da izjednači rezultat i tako stvori priliku za plasman u finale takmičenja osvojenog prošle sezone.

Finale Kupa Srbije igra se 25. maja, a sastaće se Crvena zvezda i Partizan.