SUDIJA JAVNO PRIZNAO GREŠKU: Evo šta je poručio oštećenim Portugalcima

Holandski sudija Deni Makeli javno se izvinio zbog propusta tokom utakmice Portugala i Srbije, dva dana posle remija 2:2.

screenshot/youtube.com/Канали Футбол 1,2,3

Dve ekipe su na stadionu “Rajko Mitić” odigrale nerešeno u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, a Portugalci smatraju da su na “Marakani” oštećeni za čist gol.

Istini za volju, deluje da jesu, jer je Stefan Mitrović izvukao loptu kada je ona prešla gol-liniju posle udarca Kristijana Ronalda u 93. minutu.

Ronaldo je zbog ovoga odmah krenuo da napusti teren, bacio je kapitensku traku, a Portugalci su ocenili ovo kao pljačku u Beogradu.

S druge strane, selektor Fernando Santoš nije otkrio šta će portugalski Fudbalski savez preduzeti po tom pitanju, ali postoje indicije da će se žaliti, a već je rekao kako se Makeli izvinio za propust iz 93. minuta.

Gol nisu videli ni on, koji je stajao u liniji sa Mitrovićem, ali ni njegov pomoćnik Mario Diks.

– Prema pravilima FIFA, sve što mogu da kažem jeste da sam se izvinio selektoru Portugala, gospodinu Santošu i portugalskom timu zbog onoga što se desilo. Kao tim sudija, uvek se trudimo maksimalno da donosimo prave odluke. Kad smo u središtu dešavanja na ovaj način, to nam nimalo ne prija – rekao je Makeli za A Bolu.

Isti ovaj medij je, dan ranije, naveo da su Portugalci uglavnom sami krivi što se utakmica završila 2:2, jer je gost na “Rajku” imao dva gola prednosti posle prvog poluvremena.

Oba puta je glavom mrežu Marka Dmitrovića pogađao Diogo Žota, ali su Aleksandar Mitrović i Filip Kostić doneli Srbiji remi pogocima u nastavku meča.