“SUDIJE SU POSTALE BAHATE JER NEMA POSLEDICA”: Đurović označio GLAVNOG KRIVCA za fudbalske skandale u Srbiji!

Raka Đurović
print screen/youtube.com/TV HAPPY

Bivši član sudijske komisije FSS i dugogodišnji komentator suđenja Raka Đurović, osvrnuo se na suđenje u Super ligi i Prvoj ligi Srbije. Đurović kaže da su ekipe Radničkog iz Niša i Dinama iz Vranja imale povlašćeni položaj kod sudija.

 

Đurović je “Novostima”  rekao da je samostalno odlučivanje komesara za delegiranje sudija Milana Karadžića odvelo u samovolju.

– Zapazio sam anomalije kod Radničkog i Dinama iz Vranja, pratio sam delegiranje arbitara i iz toga se jasno izvodi zaključak da su sudije pomogle ovim timovima u ostvarivanju rezultata. Broj penala, način na koji su dosuđeni, zaštita tokom meča sve govore. Za Radnički je dosuđeno 16 penala, sedam puta su imali igrača više, a protiv njih su dosuđena samo tri kaznena udarca i to u duelima sa Zvezdom i Partizanom.

Srđan Obradović, koji se još nalazi u istražnom zatvoru, za sedam dana je sudio dva meča koja su digla prašinu – rekao je Đurović i podsetio fudbalsku javnost na najnovije gafove Srđana Obradovića.

– Prvo je 6. maja vodio duel ČSK – Dinamo Vranje 0:1 i dosudio penal bez elemenata penala, a sedam dana kasnije vodio je sporni meč Spartak – Radnički Niš i dosudio, rekli bi ovi mlađi, legendarni kazneni udarac. Dinamu iz Vranja su u poslednjih osam utakmica mečeva sudile sudije iz Superlige: Vasić, Obradović, Grujić, Nikolić, Piper, Široki, Čolović. Svi oni koji zbog više slabih ocena ili propusta ne bi trebalo da su na listi. Apsurd je da se Karadžić sada meša u delegiranje sudija u Zapadnoj grupi treće lige Srbije gde se za ulazak bore Zlatibor i Požega – objašnjava Đurović.

Đurović tvrdi da je Karadžićev način rada, bez konsultacija sa članovima Komisije, doveo da arbitre nije briga kakvu će ocenu dobiti od posmatrača i njega.

– Sudije su postale bahate jer nema posledica, slaba ocena koju dobiju, a verujte da je malo kola u Superligi i Prvoj ligi prošla bez ocene “nezadovoljavajuće suđenje”, nema efekta, jer znaju da će opet suditi. Kao što je Anđelovski izgrešio u prvoj utakmici polufinala kupa Mačva – Mladost, a Karadžić ga je brže-bolje poslao da sudi derbi prve lige Proleter – Metalac, iako je dobio slabu ocenu – zaključuje Đurović.