SUDIJSKA KOMISIJA: Glođović doneo ispravnu odluku, pomoćnik je pogrešio

Vlado Glođović
Beta

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) saopštila je danas da je arbitar Vlado Glođović doneo ispravnu odluku kada je odlučio da ne svira penal za Partizan protiv Crvene zvezde.

 

Sudijska komisija se detaljno bavila situacijom iz 12. minuta, koja se odigrala u šesnaestercu Crvene zvezde i u potpunosti je prihvatila zaključak da je Glodjović u pomenutoj situaciji doneo ispravnu odluku pošto je u navedenoj situaciji bilo elemenata simuliranja igrača Partizana – navodi se na sajtu FSS-a.

“Večiti” derbi odigran prošle subote izazvao je mnogo polemika, a svi u Partizanu su žestoko negodovali načinom sudjenja Glodjovića, navodeći da je arbitar drastično oštetio taj klub.

Komisija u sastavu Dušan Mrakić, Zoran Petrović, Mirko Simić, Dragan Radulović i Djordje Žutić “u potpunosti je prihvatila izveštaj” posmatrača Zdravka Jokića, koji je konstatovao pogrešnu procenu pomoćnog sudije Nemanje Petrovića iz 47. minuta, kada je signalizirao ofsajd poziciju igrača Partizana, kada je poništen pogodak crno-belih.

Komisija je, takodje, izrazila negodovanje što je FSS prosledio snimak sa spornim detaljima iz “večitog” derbija odgovornim licima u Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA), a u nameri da se i na taj način eliminišu bilo kakve insinuacije i sumnje po pitanju konačne odluke Sudijske komisije FSS.

Takođe, članovi Sudijske komisije odbili su da svojim potpisima overe zapisnik sa donesenim odlukama.