Sudijska komisija: Oštećena Sloobda, Jovanetic morao da isključi Bajkovića

U 57. minutu sudija Veselinović je isključio Rakovića iako fudbaler Novog Pazara nije bio u čistoj prilici za gol, a u 72. minutu nije dosudio penal. Takođe je Jovanetić morao da isključi Bajkovića zbog faula, kaže predsednik Komisije za analizu suđenja FSS

Sloboda se nije uzalud žalila na arbitražu Slobodana Veselinovića (Valjevo) posle poraza u Novom Pazaru (2:1). Nije bilo 20 grešaka, kako su to navodili Užičani, već samo dve ali upečatljive, kaže predsednik Komisije za analizu suđenja FSS Zdravko Jokić.

– Veselinović je napravio dve jasne greške. U 57. minutu je prestrogo isključio Rakovića iz Slobode jer fudbaler Novog Pazara nije bio u čistoj prilici za gol, a u 72. minutu nije dosudio penal za Slobodu posle očiglednog prekršaja u kaznenom prostoru domaćina. Zato je njegova arbitraža ocenjena kao „razočaravajuća, ispod očekivanja” pa mu sleduje nešto duža pauza – istakao je Jokić.

Iako nije bilo prigovora, komisija je razmatrala arbitražu Boška Jovanetića (Užice) na utakmici Crvena zvezda – Napredak (4:1). Tema je bio opravdano dosuđen penal za goste iz Kruševca.

– Jovanetić je dobio ocenu „vrlo dobar” i zaista je celokupna arbitraža na meču bila na zavidnom niovu. Međutim, napravio je jednu uočljivu grešku jer je u 15. minutu morao da isključi golmana crveno-belih Bobana Bajkovića. Igrač Napretka bio je u gol šansi i pravila su u tom slučaju jasna: igrač koji je napravio penal mora da dobije crveni karton. Njegova ocena će biti smanjena i on će takođe na malu pauzu – objasnio je Jokić.