Šumaher ispočetka uči da govori, hoda i jede

Mihael se vraća u svet gde se sve promenilo. On će se vratiti u realnost na koju nije navikao. Mihael Šumaher više nikada neće biti Mihael Šumaher, tvrdi izvor blizak bivšem vozaču.

Piter Hačinson, profesor na Univerzitetu u Kembridžu, izjavio da će Mihael Šumaher, kada potpuno izađe iz kome, morati ponovo da uči neke osnovne životne funcije i da više nikada neće biti ista osoba.

Sedmostruki prvak Formule 1 133 dana nalazi se u veštački izazvanoj komi, a nedavno je njegov menadžer Sabine Kem izjavila da Nemac povremeno dolazi svesti.

– To nije kao kada neko upali svetlo i pacijent zna za sve što postoji oko njega. On će se verovatno vratiti u svet koji ne poznaje –, rekao je Hačinson.

Hačinson je time potvrdio pisanje nemačkih medija koji su dan ranije, pozivajući se na izvore bliske lekarima Univerzitetske bolnice u Grenoblu gde se Mihael Šumaher nalazi od 29. decembra, istakli da je „Šumaher dobio borbu za život”.

– Šumaher je pobedio smrt. Ali i dalje mu predstoji borba za život koji je pred njim. Mihael se vraća u svet gde se sve promenilo. On će se vratiti u realnost na koju nije navikao. Mihael Šumaher više nikada neće biti Mihael Šumaher. On mora da pronađe put da se izbori sa novim uslovima, novim potrebama, da nauči osnovne veštine. Šumaher će morati ponovo da uči kako da priča, jede, hoda. Možda mu ništa neće biti tako lako kao što je nekada bilo –.