Šumaher se probudio iz kome

Menadžerka Mihaela Šumahera danas je objavila da je bio pri svesti nekoliko trenutaka, nakon tri meseca provedenih u komi, prenose svetske agencije.

Mihael Šumaher je bio svestan nekoliko sekundi, nakon tri meseca provedenih u komi, objavila je danas njegova menadžerka, a preneo Asošiejted Pres.

 

 

Porodica teško povredjenog Mihaela Šumahera prebaciće legendarnog vozača iz bolnice u Grenoblu u rehabilitacionu kliniku, a ne u svoju kuću kako se spekulisalo i veruje da će se sedmostruki šampion Formule jedan probuditi iz kome.

Prijatelj Šumaherove porodice negirao je u petak da će supruga teško povređenog vozača potrošiti 10 miliona funti na izgradnju apartmana opremljenog kompletnom lekarskom opremom kako bi se Šumaher prebacio u svoju kuću u Švajcarskoj, pošto su joj lekari rekli da su šanse za njegov potpuni oporavak zanemarljive.

– Mihael će u nekom trenutku biti prebačen u rehabilitacionu kliniku, ali ne sada. Uvereni smo da će se Mihael probuditi i zbog čega bi u njegovoj kući gradili objekte za čoveka koji je u vegetativnom stanju? To bi nagoveštavalo da je slučaj beznadežan – rekao je prijatelj Šumaherove porodice, preneo je Jurosport.

Šumaher se nalazi na intenzivnoj nezi od 29. decembra, kada je u francuskom skijalištu Meribel pao tokom skijanja i teško povredio glavu. On je u dva navrata operisan i uveden je u indukovanu komu. Njegovo stanje je stabilizovano posle operacije, pošto je prvobitno ocenjeno kao kritično.

Lekari u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu od 30. januara postepeno bude Šumahera iz indukovane kome.