SUNOVRAT FAVORITA: Senegal kaznio greške Poljaka i upisao tri boda! (VIDEO)

Reprezentacija Senegala savladala je Poljsku u utakmici prvog kola H grupe na Mundijalu u Rusiji. Ovo je prva pobeda neke afričke selekcije na Mundijalu u Rusiji. U prvom meču grupe Japan je savladao Kolumbiju, takođe 2:1.

Senegal

Reprezentacija Senegala ostvarila je prvu pobedu u grupi H na premijeri protiv Poljske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

U ne tako zanimljivom meču, na stadionu Spartaka u Moskvi, nije viđeno puno toga. Senegalci su do važnih bodova došli pre svega velikim greškama odbrane Poljske.

Prvo je u 39. minutu meča odbrambeni igrač reprezentacije Poljske Tijago Ćoneka u pokušaju da izblokira šut Ibrahima Geja skrenuo loptu koja je prevarila golmana Ščesnog.

Do drugog gola Senegalci su stigli još jednim „poklonom”. Fudbaler Torina Mbaje Nijang iskoristio je kiks odbrane i ponovo poslao Ščešnog da vadi loptu iz mreže.

Poljaci su preko Gregorža Krikovjaka u 86. minutu došli do nade da mogu bar do boda, ali je to ipak bilo sve što su uradili na ovom meču.

Japan i Senegal imaju po tri boda, dok su Kolumbija i Poljska ostale bez bodova u grupi H. Poljaci naredni meč igraju 24. juna protiv Kolumbije, dok se Senegal sastaje sa Japanom.