SUPER DEDA Sa 105 godina postavio NOVI SVETSKI REKORD (VIDEO)

deda
printscreen/youtube

Trener mu je još u ranom detinjstvu rekao da odustane od biciklizma jer nikada neće postiti značajne rezultate u ovom sportu. Prošlo je više od 90 godina, a on je dokazao da je pretpostavka nekadašnjeg trenera bila pogrešna.

 

Preživeo je dva svetska rata, svedočio ulasku nacističkih snaga u njegov rodni Amijen 1914, bio je član pokreta otpora, šampion Francuske u gimnastici, vatrogasac u Parizu, drvoseča u Kanadi… Francuz Robert Maršan danas ima 105 godina i o njemu pišu svi sportski svetski mediji.

Maršan je u sredu vozio bicikl 60 minuta na biciklističkoj stazi u blizini Pariza i za to vreme prevezao 22 kilometra i 547 metara.

Na velodromu u San Kventanu imao je ogromnu podršku navijača, koji su ga u delirijumu pozdravili nakon što je završio svoju misiju. On je uspeo da postavi novi svetski rekrd u svojoj starosnoj kategoriji – vozeći 22.547 kilometara na sat.

– Nisam fenomen, ni šampion. Normalan sam čovek.Možda sam mogao i bolje, ali rekli biste da sam dopingovan – rekao je Maršan kroz smeh nakon trke.