SUPER LIGA SVE UZBUDLJIVIJA: Borba za opstanak u toku, a evo ko je FK Rad “vratio u život”

Zvanični sajt/fkrad.rs

Rad se trenutno bori za ostanak u Super ligi Srbije, na vrhu je zone ispadanja, ali šanse za “preživljavanje” postoje i rastu.

Aleksandar Busnić je ove sezone igrao na 30 prvenstvenih utakmica.

Za vikend će Rad gostovati Zlatiboru, ali pre toga su na Banjici pobedili Vojvodinu i Novi Pazar. Samim tim šanse za opstanak su veće.

“Građevinari” su trenutno na 15. mestu, sa 36 bodova koliko ima Novi Pazar koji je prvi van zone ispadanja.

Sa ove dve pobede šanse su znatno veće, ali opet nije gotovo. Sada, kada pogledamo tabelu, svi smo tu na dva-tri boda. I od početka sezone smo često pobeđivali (11 trijumfa prim. aut.), ali nismo izvirili iz zone ispadanja. Mnogo toga smo uradili, ali moramo da nastavimo. Sve je moguće do kraja i ne smemo da se opuštamo – rekao je Busnić na početku razgovora za Meridianbetsport.

Pobedio je Rad Vojvodinu sa 2:0 što nije mala stvar. Uporedo sa šansama za opstanak poraslo je i samopouzdanje.

Ne samo taj trijumf, već i nad Pazarom jer su nam oni direktni konkurenti. Da smo tada izgubili… Išli smo na pobedu i ništa drugo nas nije zanimalo, ni bodom ne bismo bili zadovoljni. Ponavljam, pobedili smo i šanse za opstanak su veće.

U nastavku sezone, na sedam kola do kraja rivali su Zlatibor, Bačka, Metalac, Crvena zvezda, Radnički, Mačva i Spartak.

U svakoj utakmici idemo na pobedu, a da li je protivnik Zvezda ili neko drugi nije bitno. Pa, ako uspemo i bod da izvučemo protiv Zvezde, značiće. Imamo sedam utakmica, nekoliko protiv direktnih konkurenata za opstanak. U tim mečevima moramo baš da se potrudimo, ali bodovi su prioritet i sa drugim protivnicima. Neće nikom biti lako, eto pobedili smo i Vojvodinu.

Busnić je dete Rada, a deo karijere je proveo na pozajmicama u Žarkovu i Bežaniji. Sada je ponovo u matičnom klubu.

– Znači mi to mnogo. Od malena sam sanjao da zaigram za prvi tim, a sada imam priliku da doprinesem ekipi kako bismo ostali u ligi. Osećam klub, dišem za njega, prvi moj klub…

Vezni fudbaler Rada osetio je nedavno i kako je igrati za reprezentaciju Srbije. Bio je na turneji i zaigrao u završnici protiv Dominikane, dok je protiv Paname bio na klupi.

– To je jedinstven osećaj i nikada ga neću zaboraviti. Bilo je mala minutaža, ali ostaće upamćeno za ceo život. Ko god počne da se bavi fudbalom, san i želja je da zaigra za reprezentaciju. Nebitno, prijateljska ili nešto drugo. Tačno je da je tim bio sastavljen od igrača iz Super lige, ali i to ima težinu. To iskustvo me ispunilo i zauvek ću ga se sećati.

Isto tako, bio je jedini iz Rada koji je dobio poziv.

– Imponuje mi taj podatak, kako zbog mene, tako i zbog tima.

Za kraj Busnić je kazao nešto i o planovima za budućnost. Inostranstvo? Možda.

– Razmišljam o tome, ali je sada prioritet da ostanemo u Super ligi. Ima nekih priča vezanih za odlazak u inostranstvo, ali ništa nije definitivno. Prvo da ostanemo u ligi, pa ćemo na leto da vidimo šta dalje. Naravno da bih voleo da se okušam u inostranstvu. Ako bih mogao da biram na prvo mesto stavljam Englesku, jer mislim da mi njihov stil igre najviše odgovara. Odgovarala bi mi i Nemačka i Španije. I to mi se dopada – zaključio je vezista Rada.