“SUPERBOL JE SVETINJA” : Fanovi NFL-a pozivaju na bojkot Lejdi Gage!

Superbol
print screen/twitter/BostonSportsPub

Počelo je odbrojavanje do početka najvećeg sportskog spektakla u SAD. U 51. finalu NFL-a sastaće se Nju Ingland Petriots i Atlanta Falkons a ovogodišnji domaćin je Hjuston.

 

Petriotse u devetom finalu predvodi živa legenda ovog sporta Tom Brejdi. Slavni kvoterbek drži mnogobrojne rekorde  a eventualna pobeda nad najboljom ofanzivnom ekipom ove sezone bi njemu i Petriotsima pružila priliku da po peti put u istoriji prigrle trofej Vinsa Lombardija.

Nju Ingland je sezonu odigrao sjajno zabeleživši samo dva neuspeha u 16 mečeva ali je večeras naspram njih ekipa Atlante koja je na putu do finala lako savladala odlični Sijetl i jednog od favorita za titulu Grin Bej. Predvodi je MVP takmičenja kvoterbek Met Rajan a tu je i sjajni hvatač Hulio Džons.

Jedna od zanimljivosti je da će u poluvremenu nastupiti američka pop zvezda Lejdi Gaga, što i nije oduševilo mnogobrjne ljubitelje NFL-a. Više od 65 000 ljudi je potpisalo peticiju protiv njenog nastupa, a razlog je to što mnogi veruju da bi “Halftime show” ove godine mogao biti pretvoren njen politički obračun protiv predsednika SAD.

Tako bi eventaulni skandal zasenio najveću sportsku svetkovinu u Americi. Ipak, prema poslednjim najavama koje stižu od same pevačice, potpisnici peticije mogu da odahnu. 

– O ovome sanjam još od svoje 4. godine – rekla je Ledji Gaga uveravajući sve da nastup neće biti pretvoren u “političku tribinu”.

Spektakl iz Hjustona počinje noćas, pola sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.