Superliga: Partizan deklasirao Metalac, meč kasnio zbog klizavog parketa

Košarkaši Partizana savladali su Metalac u Valjevu rezultatom 95:67 u meču čiji je početak kasnio sat vremena zbog klizavog parketa.

Na klupu Partizana vratio se Duško Vujošević posle dva meča pauze zbog suspenzije, kada je ekipu uspešno vodio pomoćnik Velimir Gašić. Crno-beli su i bez šefa stručnog štaba održali maksimalan učinak, a gostovali su Metalcu, koji je na svom parketu uspeo da iznenadi Mega Vizuru u drugom kolu.

Starteri Metalca bili su Mičel, Bakić, Čakarević, Vulridž i Popović, dok su u prvoj postavi šampiona Srbije bili Tepić, Lovernj, Bertans, Musli i Bogdanović. Ipak, meč je prekinut praktično nakon samog početka, zbog neregularnih uslova za igru i klizavog parketa.

Delegat utakmice Milan Krneta i glavni sudija meča Milija Vojinović doneli su odluku da prekinu susret posle samo 18 sekundi, jer su se već u prvom napadu po parketu “isklizali” Bogdan Bogdanović i Davis Bertans.

Nakon sat vremena, nastavljen je meč i bolje se snašao Metalac, uspevši da u prva tri minuta napravi seriju od 11:2. Nisu uspevali crno-beli da priđu i priprete, a bez greške je bio Mičel sa osam poena (dve trojke iz dva pokušaja), nakon čega je Metalac poveo sa 21:12.

Dobio je valjevski tim prvu deonicu sa 27:19, ali mu nije dozvolio Partizan efikasnost i u nastavku. Odolevao je Metalac do 15. minuta kada je vodio sa 31:23, a tada je Partizan serijom od 15:4 došao do preokreta. Bogdanović je postigao trojku za prvo vođstvo Partizana na meču, u 19. minutu, a tim Duška Vujoševića je na odmor otišao sa vođstvom od 42:37.

U nastavku je samo jedna ekipa postojala na terenu, domaćini su na početku treće deonice neuspešno pokušavali da se oslone na Popovića u reketu, a crno-beli su napravili seriju od 19:2 za +24.

Do 28. minuta tim Vladimira Đokića imao je samo koš Čakarevića u trećoj deonici, tek u završnici je postignuto još sedam poena, ali je Partizan sigurnom igrom u oba pravca ušao u poslednju deonicu igre sa više nego ubedljivih 73:46.

Nije tim Partizana dozvolio domaćoj ekipi ni da ublaži poraz u krcatoj Dvorani sportova, rezervisti su bili željni dokazivanja protiv nokautiranog protivnika, a Vujošević je imao idealnu priliku da odmori nosioce igre za predstojeći fajnal-for ABA lige.

Na kraju su svi igrači imali poene osim Tepića i Bezbradice, najefikasniji je bio Bogdanović sa 18 (4/8 za tri), Lovernj je dodao 13 uz 12 skokova, Pavlović se zaustavio na 14, a Bertans je bio nepogrešiv u šutu za tri (3/3) uz 13 poena. Lider Metalca bio je Bakić sa 17 poena uz šest asistencija, Mičel je postigao 12.