Supruga Mihaela Šumahera konačno nasmejana: Delila čokoladice na jednom festivalu u Švajcarskoj

Korina, supruga sedmostrukog šampiona Formule jedan Mihaela Šumahera, prvi put je izašla u javnost od teške nesreće supruga 29. decembra.

List Bild objavio je fotografije Korine Šumaher koja je proteklog vikenda učestvovala na lokalnom festivalu u Švajcarskoj.

Na fotografiji je Korina Šumaher nasmejana i deli čokoladice učesnicima festivala. Bild navodi da je Šumaherovom suprugom bila i agent sportiste Sabine Kem.

Drugi nemački mediji su javili da je Korina Šumaher jednom od učesnika rekla da “stvari idu lagano na bolje i napreduju”.

Šumaher je 16. juna prebačen iz bolnice u francuskom gradu Grenoblu u bolnicu u Lozani na dalje lečenje. Korina Šumaher je provodila deset sati dnevno pored supruga dok je bio u komi u Grenoblu.

Šumaher (45) je primljen na odeljenje intenzivne nege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra posle jakog udarca u glavu prilikom pada na skijaškoj stazi. On je od tada stavljen u stanje indukovane kome i operisan je dva puta. Lekari su u januaru postepeno umanjivali dozu lekova kako bi Šumaher izašao iz kome.

Šumaher je tokom karijere pobedio u rekordnoj 91 trci. Iz takmičenja u Formuli jedan povukao se 2012. godine, pošto je osvojio sedam šampionskih titula.