Suspendovani arbitar ‘vraćen iz mrtvih’: Deli pravdu na Banjici

Sudija koji je u okviru 22. kola Jelen Superlige oštetio Partizan, posle čega je suspendovan do kraja sezone, delegiran je da deli pravdu na jednom od odlučujućih susreta u borbi za opstanak.

Posle svega što se dešavalo tokom sezone na izmaku, čini se da će neregularnosti i kontraverzne odluke prestati da se dešavaju 18. maja, kada se završe utakmice poslednjeg kola Jelen Superlige.

Uoči odlučujućih utakmica u borbi za titulu i opstanak, a posle hitne sednice IO FSS na kojoj je zatražena maksimalna opreznost delegata koji odlučuju o tome koje će sudije deliti pravdu u poslednja tri kola, dogodilo se da suspendovani arbitar dobije zadatak da deli pravdu na jednom od najvažnijih susreta 28. kola JSL.

Komesar za delegiranje sudija Zoran Petrović odlučio je da pravdu u duelu Rada i Donjeg Srema deli Darko Bogdanović, sudija koji je oštetio Partizan u okviru 22. kola Jelen Superlige zbog čega je suspendovan do kraja sezone!

Arbitar iz Kraljeva tada je u Humskoj dosudio jedanaesterac za Vojvodinu u poslednjim trenucima utakmice, u situaciji kada su defanzivci Partizana faulirali igrača Vojvodine van šesnaesterca.

Nejasno je kako je posle svega komesar za delegiranje arbitara dozvolio da se Darku Bogdanoviću poveri deljenje pravde na “Banjici” u susretu koji direktno odlučuje o opstanku.

Još jedan u nizu slučajnih previda ili neregularnost na delu?