Svaka čast, majstore! Filipović proglašen za najboljeg igrača sveta

Srpski vaterpolista Filip Filipović proglašen je za najboljeg igrača sveta u 2014. godini, u izboru Svetske asocijacije vodenih sportova (FINA).

Filipović je drugi put u karijeri izabran za najboljeg vaterpolistu sveta, a prvi put priznanje je dobio 2011. godine.

On je ove godine sa Srbijom postao prvak Evrope uz titulu u Svetskoj ligi, a tokom leta se iz Radničkog vratio u italijanski Pro Reko. Karijeru je 2002. počeo u Partizanu.

Filipoviću su konkurencija za najboljeg na svetu bila dvojica zemljaka, Gojko Pjetlović i Dušan Mandić, te Mađari Deneš i Danijel Varga, kao i Amerikanac Bonani.

Ovo priznanje je došlo kao potvrda dugogodišnjeg rada u klubu i reprezentaciji, po drugi put. Samim tim je značaj ovogodišnje nagrade još veći. Posmatram nagradu kao i svaku titulu, kao uspeh ekipe. Priznanje je i pokazatelj kakve saigrače imam pored sebe. Njima dugujem najveću zahvalnost, i još jednom bih uputio veliko hvala što su uz mene i što zajedno uspevamo da budemo ispred vremena u kojem živimo. Zahvalio bih se i trenerima koji su me uvek vraćali na pravi put. I poslednja, ali u mom životu najbitnija i nekako neizostavna u formuli svakog mog uspeha je porodica. Njihova bezrezervna podrška i energija koju mi pružaju daju mi snagu da svakoga dana budem bolji – rekao je Filip Filipović.

Filipović je sa Srbijom jednom bio šampion Sveta, četiri puta prvak Evrope, a dva puta treći na Olimpijskim igrama. Osvojio je ukupno 16 titula, uz dva srebra i pet bronzanih medalja.

Sa Partizanom je tri puta bio šampion Srbije, sa Radničkim je osvojio Evrokup, a sa Pro Rekom dva puta Evroligu, jednom Superkup, jednom Jadransku ligu, te tri puta Seriju A.loading...