“SVAKO KO NE USTANE PLATIĆE KAZNU”: Premijer pozvao Crnogorce da cinkare svoje sugrađane

Navijači Crne Gore, na meču protiv njihove selekcije protiv fudbalske reprezentacije Srbije, biće pod posebnom prismotrom.

printscreen/youtube.com/Almer Muric

Premijer Crne Gore Duško Marković najavio je kazne za sve one koji ne budu ustali prilikom intoniranja himne.

– Vlast možete da kritikujete, predsednika Vlade ne morate da volite, uradite sve da ga smenite i promenite i dovedete novoga. Ali državu morate poštovati. To je princip svakog ozbiljnog, demokratskog i slobodnog društva. To su razlozi zbog kojih smo krenuli u ovaj posao. Ne da bismo prepadali, ne da bismo strahom uterivali poštovanje prema sopstvenoj državi nego da bismo bili na nivou demokratskog i slobodnog društva. Ko neće da ustaje na himnu moraće da plati kaznu. Nećemo ga terati da ustaje. I svaki put kada ne ustane platiće kaznu ako budemo u saznanju da nije ustajao – rekao je Marković, a prenose “Vijesti”.

Marković je istakao da je zakon primenjiv u praksi ukoliko do kršenja dođe na sportskim manifestacijama.

Istovremeno je indirektno pozvao na ”cinkarenje” uoči meča Sokolova i Orlova.

– Ko će to da prati? Svi će to da prate, svaka institucija koja ističe zastavu, svaki građanin koji voli ovu zemlju. Naravno i državni organi, inspekcijski organi. Koga prepoznamo na stadionu da nije ustao, ako ga identifikujemo podnećemo prekršajnu prijavu. Nećemo voditi policijske snage da bismo naterali nekoga da ustaje na himnu… To je ono što radi demokratsko društvo i demokratska zemlja – jasan je bio Marković.