Svašta se “šuškalo”, ali… IPAK ODLUČUJE NAJBOLJI: Milorad Mažić sudi 156. “večiti” derbi!

Večiti derbi
Beta

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić ipak će deliti pravdu na 156. "večitom" derbiju između Partizana i Crvene zvezde u sredu od 18 časova.

 

S obzirom da je Mažić u nedelju sudio duel između Napretka i Partizana u Kruševcu, očekivalo se da neko drugi deli pravdu u Humskoj 1.

Mažiću će kao i do sada asistirati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, četvrti sudija je Nemanja Petrović, dodatni arbitri Danilo Grujić i Nenad Đokić, dok je delegat Vlado Glođović.

Partizan i Crvena zvezda će međusobnim duelom “zatvoriti” 2017, a uoči ovog meča crno-beli zaostaju devet bodova za crveno-belima. 

Mažić je ove sezone delio pravdu na devet utakmica u Superligi Srbije, podelio je 32 žuta uz dva crvena kartona i svirao dva penala, poslednji u prošlom kolu Partizanu u Kruševcu. 

To mu je bio treći meč na kojem je sudio crno-belima, prethodno protiv Rada (4:2) i Vojvodine u Novom Sadu (1:0), dok je dva puta delio pravdu Zvezdi, u trećem kolu protiv Čukaričkog (3:0), pa u 12. protiv Napretka (1:0). 

Poslednji put večiti derbi je sudio u septembru 2016. upravo u Humskoj kada je Partizan pobedio 1:0, golom Leonarda da Silve Souze u nadoknadi vremena. 

Pre toga je sudio u derbiju u septembru 2015. kada je Zvezda pobedila 3:1 na svom stadionu, te u aprilu iste godine kada je bilo 0:0 na istom terenu.