SVE IDE PO PLANU: Novak Đoković pobedio i Vinjolasa, NEKA SE SPREMI DOMINIK TIM!

Novak Đoković
Twitter.com/rolandgarros

Novak Đoković je položio još jedan težak ispit na putu ka odbrani trona Rolan Garosa, pošto je u osmini finala pobedio Alberta Ramosa Vinjolasa sa 7:6(5), 6:1, 6:3.

 

Naš najbolji teniser je nastavio tradiciju, pošto nikada nije izgubio u ovoj fazi grend slema na pariskoj šljaci. Došao je do 59. trijumfa u Bulonjskoj šumi, plasirao se u 11. četvrtfinale Garosa i od polufinala ga deli susret sa Dominikom Timom.

 
Početak uopšte nije slutio na trijumfalan kraj, jer je Ramos toliko mučio Noleta, kome je dugo trebalo da pronađe pravi ritam. Kakva borba se vodila svedoči i to da je prvi set trajao čak 73 minuta…

Španac je kontrolisao igru i udarcima terao Đokovića da previše greši, uzeo 10 od 12 uvodnih poena i brejkom poveo sa 2:0. Znao je Novak da uzvrati istom merom, iako se prilično mučio i za svaki poen je morao mnogo znoja da prolije.

Međutim, opet je brzo dozvolio Ramosu dva gema prednosti, ali kada je bilo najvažnije znao je kako da preokrene tok osmine finala u svoju korist.

Drugi teniser sveta je pravom trenutku pronašao i servis, i preciznost, počeo je da dobija sve duže razmene udaraca, pa je vezao tri gema i potom u taj-brejku napravio korak ka pobedi.

Taj preokret od 2:4 do 5:4 u prvom setu je bio ključan, jer je u drugom Španac potpuno pao. Nije imao nikakvo rešenje za Đokovićeve udarce, koji se poigravao u svom stilu. Sigurnom igrom i sa dva brejka najavio da će ekspresno, za 28 minuta stići na prag trijumfa.

Pored borbe sa protivnikom, Nole je žurio i da završi posao pre mraka, odnosno da meč ne bude prekinut i nastavljen u ponedeljak, što mu nikako ne bi odgovaralo.

Bio je u naletu, imao je sve na svojoj strani i samo je trebalo da zada konačan udarac. Ipak, nije se samo on pitao za sve, jer je Ramos želeo da produži meč koliko god može i uzme bar set, ali se to nije dogodilo…

Najpre se razmenili brejkove u prva tri gema trećeg seta, da bi onda Novak slomio otpor Španca na njegov servis za 4:2 uz nekoliko sjajnih poteza za overu pobede.