Sve je gotovo! Crvena zvezda postala je šampion Srbije po 26. put pobedom nad OFK Beogradom sa 4:2

U utakmici 29. kola Jelen Superlige Crvena zvezda je na svom stadionu savladala OFK Beograd rezultatom 4:2 (2:2). Ovim trijumfom su crveno-beli su prigrlili pehar namenjen osvajaču Jelen Superlige nakon sedam godina.

Crvena zvezda je prvak Srbije! Sedam godina, a šest sezona crveno-beli su čekali da 26. put podignu najvažniji pehar u srpskom fudbalu. Svih 48.347 navijača na Marakani u suzama je dočekalo da se ovo desi.

Lazović, Pečnik, Mrđa i Ninković nisu dali OFK Beogradu da odloži slavlje crveno-belih za sredu, iako je mlad tim kluba s Karaburme pružio verovatno najbolju partiju sezone upravo protiv Zvezde!

Na proslavu Zvezdine titule došli su i bivši igrači crveno-belih Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Marko Pantelić, koji su ovacijama pozdravljeni na Marakani.

Tok utakmice:

Nekoliko sušnih godina je iza fudbalskog kluba sa Marakane. Osvojili su crveno-beli dva trofeja od 2007. godine i u oba slučaja je u pitanju bio Kup Srbije (2010. i 2012. godine). No, onaj najveći i najznačajniji, namenjen šampionu države, nije osvojen dugo. Pravi zvezdaši rekli bi čak i – predugo.

Danas Crvena zvezda ima priliku da se ponovo okiti lovorikama i postane šampion Srbije u sezoni 2013/14. Tim sa Marakane ima tri boda više u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Partizana, uoči pretposlednjeg kola. Crno-beli idu u Suboticu na noge Spartaku.

“Delije” su najavile da neće navijati prvih 29 minuta, jer žele da odaju počast dvojici svojih članova koji su minulih dana izgubili živote, ali to vreme navijači će na svim tribinama našeg najvećeg stadiona prikupljati novčanu pomoć za nastradale u poplavama.

Sastavi timova:

Crvena zvezda: Bajković, Mijailović, Kelhar, Pavićević, Petković, Milijaš, Ninković, Pečnik, Lazović, Rakić, Mrđa
OFK Beograd: Čupić, Vasilić, Vasiljević, Planić, Obradović, Gajić, Micevski, Zdjelar, Paločević, Čavrić, Dražić.

Prvo poluvreme:

Na stadionu Crvene zvezde vlada čudna atmosfera zbog odluke navijača da ne navijaju do 29. minuta, a na tribinama je prisutno oko 40.000 gledalaca. Sudija Majo Vujović je predvodio igrače obe ekipe od tunela do centra igrališta, a pružena je podrška žrtvama poplava velikim transparentom na sredini terena. I naš portal se uključuje tom apelu i poziva Vas da, ako ništa drugo, pošaljete SMS na 1003.

Kakav je samo promašaj Đorđa Rakića viđen u 7. minutu! Darko Lazović je prevario dvojicu čuvara po desnom krilu, centrirao je u šesnaesterac, jedan od igrača OFK-e je glavom nehotice prosledio loptu Rakiću, a ovaj je neshvatljivo loše šutirao – promašio je prazan gol sa pet metara glavom.

GOOOOOL! Kako to obično biva u fudbalu, usledila je kazna i šok za skoro 40.000 navijača Zvezde. Čavrić je bio brži od Milijaša, sa leve strane ubacio je loptu u srce šesnaesterca, a Savo Pavićević je nespretno ubacio ”bubamaru” u sopstvenu mrežu u 11. minutu – 0:1.

GOOOOOL! Samo četiri minuta bilo je potrebno crveno-belima da stvari postave na početnu poziciju. Rakić je ponovo bio u centru pažnje, nekoliko puta je ‘lomio’ golmana Čupića i kada je konačno šutirao lopta se dogegala do Darka Lazovića koji je ”bubamaru” zakucao u mrežu1:1.

Sjajan, sjajan meč gledaoci mogu da posmatraju na stadionu Crvene zvezde! Još jedna velika šansa viđena je na meču, u sjajnoj prilici bio je Milijaš u 17. minutu – šutirao je iskosa sa leve strane sa 7-8 metara, a lopta je prošla malo pokraj stative.

Nije se predavao OFK Beograd, Gajić se nenadano našao u velikoj šansi u 21. minutu, a njegov šut iz izgledne situacije sa pet metara Bajković je maestralno ”skinuo”.

I kao što je bilo najavljeno pred početak meča, navijači Crvene zvezde nisu navijali sve do 29. minuta u čast dvojice poginulih članova. Tada su svi na Marakani poskidali majice i pesmom počeli da bodre svoje pulene.

GOOOOL! Nejc Pečnik je doveo Crvenu zvezdu u prednost. Kapiten Nenad Milijaš je izveo slobodan udarac sa levog krila, Slovenac je zahvatio loptu glavom i sa desetak metara savladao Čupića za navijačku eksploziju na Severu – 2:1.

GOOOOL! Četvrti po redu na ovoj utakmici. Dražić je proigrao na desnoj strani Milana Gajića, a ovaj je sa desetak metara poslao loptu u Zvezdin gol – 2:2.

Drugo poluvreme:

GOOOOOL! Kako je proteklo prvo, tako je nastavljeno i drugo poluvreme. Ccrvena zvezda je do nove prednosti došla iz lepo izgrađene akcije. Nenad Milijaš je izveo slobodnjak sa četrdesetak metara, u šesnaestercu je pronašao Pečnika koji je sa linije kornera loptu prosledio Draganu Mrđi. Sjajni napadač Zvezde je glavom sa peterca matirao čuvara mreže OFK Beograda i tako došao do svog 19. pogotka u sezoni za 3:2.

Koliko je samo Zvezda promašila stoodstotnih šansi na ovom duelu, u periodu od 54. do 56. minuta izblamirali su se Rakić i Mrđa.

Au, pa ovo je neverovatno šta se događa sa napadačima Zvezde! Kao da im je fortuna u potpunosti okrenula leđa. U 62. minutu Milijaš je kapitenski prigrao Mrđu, a ovaj se potom našao u situaciji ”1 na 1” sa golmanom Čupićem, ali je šut najboljeg strelca Jelen Superlige zaustavila stativa.

GOOOOOL! Poslednja strepnja pristalica crveno-belih o tome da li će slaviti 26. titulu otklonio je Miloš Ninković u 85. minutu: izblokiran je tada bio šut Mrđe, pa mladog Savićevića, ali je lopta potom došla do potpuno samog ljubimca “delija” koji je sa šest metara lako zatresao mrežu, najavivši tim udarcem sa 4:2 da slavlje može da počne. I počelo je, uz brojnu pirotehniku na severnoj strani Marakane.