Sve je rešeno: Đorđević novi trener Panatinaikosa!

Aleksandar Đorđević
Beta

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević novi je trener Panatinaikosa, prenose mediji u Grčkoj.

Posle pristanka Košarkaškog saveza Srbije legendarni Sale Nacionale će predvoditi ekipu iz OAKA Arene u naredne dve godine.

 

Đorđević je prethodna dva dana boravio u Atini, gde je lično pregovarao o ličnim uslovima – dužini ugovora, uslovima rada, članovima stručnog štaba i ostalim tehnikalijama.

Kako prenose mediji u Grčkoj, Đorđević će zarađivati oko 800.000 evra na godišnjem nivou, dok bi ekipu trebalo da preuzme posle okončanja Evropskog prvenstva u Francuskoj u septembru.

Đorđeviću ističe aktuelni ugovor sa KSS po okončanju Evropskog prvenstva, s tim da postoji opcija produženja saradnje za još godinu dana – ukoliko se Srbija kvalifikuje za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Legenda srpske košarke počela je trenersku karijeru na klupi MIlana u sezoni 2006/2007, da bi posle četiri godine pauze preuzeo Beneton, gde se takođe zadržao samo sezonu. Od 2013. je selektor nacionalnog tima naše zemlje, koji je predvodio do titule vicešampiona sveta na Mundijalu u Španiji prošle godine.