SVE KRAĆI FITILJ: Novak se svađao sa sudijama, lomio reket, a nije štedeo ni Vajdu (VIDEO)

Novak Đoković u poslednjih 11 meseci ima kraći fitilj nego ikada ranije. I dalje beleži sjajne rezultate, ali emotivne reakcije često u svetskim medijima izbiju u prvi plan.Najbolji teniser sveta je uspeo da pregrmi drugu rundu Rima protiv Tejlora Friza (6:3, 7:6(5)), nakon mnogo muke, neugodnog terena, pauze od tri sata i sukoba sa sudijom (kome se kasnije i izvinio).

Printscreen Youtube/@tennis_gifs

Najbolji teniser sveta je uspeo da pregrmi drugu rundu Rima protiv Tejlora Friza (6:3, 7:6(5)), nakon mnogo muke, neugodnog terena, pauze od tri sata i sukoba sa sudijom (kome se kasnije i izvinio).

Ipak, čak ni prvi meč na turniru nije mogao da prođe bez incidenta. Naime, zbog kiše koja je padala gotovo čitav susret Novak je na kraju izgubio živce. Odlučio je da se sukobi sa sudijom, a deluje da je reagovao previše burno zbog čega se i sam kasnije pokajao.

U jednom momentu je najbolji teniser sveta izgubio živce i tri puta jasno vikao: „Koliko još hoćeš da igramo?! Pitao sam te tri puta već“.

Nakon toga je sudija uzvratio: „Nisi me pitao da siđem da proverim teren“.

Đoković je odgovorio.

„Da, to je zato što si mi rekao da kažem kada je to slučaj i sada kažem i rekao sam ti kako se osećam.“

Načo Forkadel је pokušao da spusti loptu na zemlju.

„Sada postaje sve teže, sići ću da proverim teren.“

Novak je više za sebe prokomentarisao.

„Postaje teže, kako da ne.“

Ipak, tri sata kasnije se smirio i odlučio da se izvini glavnom arbitru.

„Izvini što sam vikao ranije, nije bilo lepo“, rekao je Novak nakon što su se sreli posle tri sata pauze zbog kiše u Rimu.

Bio je ovo šmekerski potez jer je Novak priznao svoju grešku i da je preterano burno reagovao.

Sudija je pokazao da između njih nema zle krvi.

„Nema problema, sve je u redu“, odgovorio je sudija Načo Forkadel.

Ipak, deluje da je srpski teniser više nego ikada pod pritiskom, a to utiče i na reputaciju koju je izgradio. Od skandalozne eliminacije sa US Opena 2020. godine, kao da ne može da prođe turnir, a da se Novak iz nekog negativnog razloga ne nađe na naslovnim stranama.

Podsetimo, u Njujorku je nehotice pogodio linijsku sudiju Lauru Klark, a ona se odmah uhvatila za vrat i pokazivala da je ostala bez daha. Iako je bilo nenamerno zvaničnici su doneli odluku da Srbina diskvalifikuju, pa je Pablo Karenjo-Busta ni kriv ni dužan prošao u polufinale turnira.

Nakon US Opena usledio je turnir u Rimu, a ni tu nije prošlo bez skandala. Đoković je u polufinalu savladao Kaspera Ruda, ali je mnogo pažnje privukao finiš prvog seta.

U nekoliko naprava je Novak imao žustru raspravu sa sudijom, a u jednom momentu je imao šta da kaže i treneru Marjanu Vajdi.

Vajda je nešto dobacio nakon brejka i osvajanja seta najboljem teniseru planete, a čuo se samo odgovor Novaka koji je bio blizu kamere i nimalo nije bio blag:

Šta odigraj? Šta odigraj? Šta je to je****? Šta mi pričaš, šta odigraj? Odigraj, je****“, vikao je Đoković.

Nakon ovog gafa, kao da je izbacio svu negativnu energiju i fokusirao se na kraj meča.

Na ATP kupu je Đoković odigrao tek nekoliko mečeva, ali je i to bilo dovoljno da u jednom momentu izgubi živce.

Polomio je reket u dublu sa Nikolom Ćaćićem, kada je naša selekcija propustila priliku da napravi brejk protiv Nemaca Jan Lenarda Štrufa i Aleksandra Zvereva (7:6(4), 5:7, 10:7).

Čitava klupa uključujući i selektora Viktora Troickog izmakla se kada je Novak krenuo da lomi reket o reklamu, koju je neposredno pre toga i šutnuo.

Reket je stradao i na Australijan openu protiv Aleksandra Zvereva pri rezultat 6:7, 6:2, 1:3 i brejk lopte za našeg asa. Kada je Nemac uspeo da osvoji taj poen vinerom, usledila je besna reakcija Novaka.

Udarao je Novak reket tako silovito o zemlju, da je pukao plastični okvir, a videlo se da nekoliko parčića leti od reketa dok na betonu ostaju beli tragovi.

Tri udarca su bila dovoljna da izbaci frustraciju, a nešto kasnije i Zvereva iz Melburna.

Svojevremeno, prvi teniser sveta izjavio je u svoju odbranu:

Teško mi je da govorim u ime drugih i da govorim šta je ispravno i šta je pogrešno. Svako treba da ima priliku da se izrazi. Lično, kada igram prolazim kroz mnoštvo emocija. One variraju i često se menjaju. Igra je dinamična, sami ste na terenu i dešava se da eksplodirate. Meni se to događalo i na to nisam ponosan. Ako se lomljenje reketa dogodi, ja moram da nastavim sa mečom i da prihvatim to. Da oprostim sebi. Bio sam veoma strog prema sebi prethodnih godina, ali prihvatam sve više da sam to ponekad ja. Nekada može da se kontroliše više, a nekada manje. Što se mlađe generacije tiče – da, ima više emocija. Meni je to drago, volim kada na terenu vidim harizmu, emocije… Naravno da je moć samokontrole bitna, ne samo za uspeh u tenisu, već i za to da budete primer mladima, ali nije uvek moguće da budete na svom vrhuncu“, izjavio je Novak Đoković.