Sve spremno za finalnu borbu: Radonjić očekuje titulu, Repeša srećan zbog plasmana u Evroligu

Posle polufinala punih tenzija, sve je spremno za finalnu seriju ABA lige. Snage će odmeriti Crvena zvezda i Cedevita, a trener crveno-belih Dejan Radonjić je uveren da je vreme za titulu.

 

Prva utakmica u seriji se igra u subotu sa početkom od 21 čas.

Sistem takmičenja je takav da polufinale nije samo borba za prolaz u finale, već ima mnogo veću težinu i značaj. Sada je i sistem podigao interesovanje. Svi znamo šta su donele utakmice sa Partizanom, kakva je potrošnja bila. Svesni smo velikog rezultata, misli su mogle da odlutaju, ali smo se brzo vratili na prvobitni cilj – rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih je potom pohvalio protivnika, ali je istakao da veruje u pobedu svoje ekipe.

POTREBAN NAM JE ODMOR

Radonjić je bio upitan da prokomentariše promene u sistemu takmičenja.

– Nama je sutra 60. meč, a očekuju nas još 20. Plej-of je pun pogodak, ali mora malo da se razmisli i o nekom eventualnom danu odmora za ljude koji toliko rade – izjavio je Radonjić.

– Dobili smo za protivnika Cedevitu. Svesni smo njihovih kvaliteta i iskustva. Imaju veliki potencijal i talenat. Plasmanom u Evroligu smo napravili veliku stvar za klub. Sada nas čeka novi protivnik, duža serija. Moramo biti odgovorni i skoncentrisani. Očekujemo da po prvi put osvojimo trofej – dodao je Radonjić.

Trener Zvezde je potom pozvao publiku da pomogne njegovoj ekipi, ali sa posebnom napomenom.

– Ne treba da se sutra u dvorani desi svečarska atmosfera, već da se pomogne našoj mladoj ekipi. Spremni smo da dobrom igrm prvo sutra pobedimo, a onda posle nastavimo dalje. Siguran sam da će sve proteći u sportskom duhu i da će ekipa koja je bolja na terenu osvojiti i trofej – zaključio je Radonjić.

 

Cedevita je sa druge strane došla na spektakularan način do finala. Veliki preokretom protiv Budućnosti.

Drago mi je da smo drugu godinu za redom u finalu. Ovaj put je nešto drugačije. Ne odlučuje samo jedna utakmica. Serija će odlučiti koja ekipa ima veću želju i volju da dođe do trofeja. Sigurno da je najbitnije ostvariti plasman u Evroligu. Nema dileme da je Crvena zevzda favorit. Napravljena je ekipa za pravljenje rezultata. Imali su više dana odmora i nisu imali putovanja kao mi u Podgoricu. To se ipak sve zaboravlja. Videćemo šta će odlučiti. Sigurno da Zvezda ima jači domaći teren. Mi verujemo da možemo da damo sve od sebe pa šta bude. I mi i Zvezda smo gospodski klubovi i neka pobedi bolji – izjavio je trener Cedevite Jasmin Repeša.

Finalna serija se igra na tri pobede, a Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena