Sve za mališane u Srbiji: Đoković u invalidskim kolicama odigrao humanitarni meč (VIDEO)

djokovic
facebook.com/djokovic.officia

Srpski teniser, Novak Đoković, još jednom je dokazao i pokazao koliko je njegovo srce veliko.

Nakon što je osvojio prvi trofej u sezoni, odbranivši titulu u Dohi, Nole je odlučio da organizuje humanitarni gala događaj u Melburnu, na Margaret kort Areni. 

Događaj “Noć sa Novakom” izazvao je veliku pažnju u teniskom svetu i u Melburnu.

Mnogo ličnosti iz sveta sporta prisustvovali su ovom dogadjaju. Tu su, izmedju ostalih bili i legendarni teniser Roj Emerson, talentovani Aleksandar Zverev, sa kojim je Đoković odigrao kraći egzibicioni meč, kao i paraolimpijski šampion Dilan Alkot, kada je i sam seo u invalidska kolica, zatim kriket igrači Šejn Varn i Meg Lening, ragbista Kem Smit, fudbaler Arči Tompson i mnogi drugi.

Cilj ostaje i dalje da bude što više nas koji ćemo se udružiti da pomognemo deci i pružimo im znanje i obrazovanje. Od toga će zavisiti ne samo njihovi životi, već i napredak društva u celini, rekao je Đoković.

Sav prikupljeni novac biće usmeren na programe ranog razvoja dece u Srbiji koje sprovodi Fondacija najboljeg srpskog sportiste u istoriji.

Fondacija “Novak Đoković” je u 2016. godini, realizovala projekte i programe koji su obuhvatili više od 6.000 dece u celoj Srbiji. Uspešno je nastavljen projekat “Školice života – zajedno za detinjstvo”, tako da danas oko 100 đaka pohađa novootvorene Školice u Šidu i Pećincima.

Šestostruki pobednik Otvorenog prvenstva Australije, prvog Grend Slema sezone, koji počinje u ponedeljak, zahvalio je organizatorima turnira na ukazanom poštovanju.

Zahvalan sam organizatorima Australijan opena na ovakvom danu i poštovanju koje mi je ukazano. Fondacija koju smo osnovali pre 10 godina, a koja punih 5 godina usmereno i istrajno radi na unapredjenju uslova obrazovanja dece u ranom uzrastu do sada je pomogla hiljadama mališana. Gradimo vrtiće, ulažemo u programe, obučavamo nastavnike kako bi što kvalitetnije radili sa decom, a više od stotinu pojedinačnih projekata veoma uspešno realizovali, rekao je Đoković.

Fondacija je navela da je sa konkursa za projekte 2015/2016. godine kompletno je završeno šest projekata. Zahvaljujući donaciji fondacije opremljeni su predškolski i školski objekti u Žagubici, Vlasotincu, Novom Sadu, Staroj Pazovi, Svilajncu, Ćupriji i Guči.

U protekloj godini obeleženi su Medjunarodni dan knjige i Medjunarodni dan sporta, a održani su i tradicionalni događaji, poput, Kampa prijateljstva – Drugarijada, i dodela novogodišnjih poklona predškolskim ustanovama i hraniteljskim porodicama sa teritorije Vojvodine u saradnji sa Radio-televizjom Vojvodine.

Fondacija “Novak Đoković” je samo kroz ove događaje obuhvatila 1.000 dece predškolskog uzrasta.

U 2016. godini Fondacija je završila trogodišnji pilot projekat Porodični saradnik, u saradnji sa UNICEF i Ministarstavom rada, zapošljavanja i socijalne politike, čija implementacija u državni sistem socijalne zaštite se očekuje.

Takođe, realizovan je i program “MindUP” u saradnji sa “Hawn foundation” u okviru kog je u toku 2016 godine krenuo drugi ciklus obuke u 4 grada u Srbiji. Proteklu godinu obeležila je i saradnja sa Harvard Univerzitetom, kao i projekti “Akademija malih genija – Tesla Genius” i “Mesec muzike”.