ŠVEDSKA ODVELA SRBIJU U DRUGU FAZU EP: “Nemojte da mislite da NE MOŽEMO da iznenadimo – VERUJTE U NAS”

Rukometna reprezentacija
BETA

Rukometna reprezantacija Švedske pobedila je sinoć u Splitu selekciju Hrvatske sa 35:31 (17:12) i tako odvela Srbiju u drugu fazu Evropskog prvenstva!

 

Srbija je ranije upisala prvu pobedu u Grupi A trijumfom nad Islandom od 29:26, ali to nije bilo dovoljno izabranicima Jovice Cvetkovića da već tada ostvare plasman dalje.

Rukometaši Srbije su morali da sačekaju kraj meča Hrvatske i Švedske i da se nadaju porazu domaćina šampionata Evrope, što se na kraju i dogodilo! Švedsku je do pobede u Spaladijum areni vodio Albin Lagergren sa šest golova, dok su Jasper Nilsen i Simon Jepson dodali po pet. U redovima Hrvatske najbolji je bio Ivan Čupić sa sedam pogodaka.

Ovim rezultatom Švedske i Hrvatske, pokazali smo da igra protiv Švedske nije bila ni malo naivna i da je postojao neki kvalitet u našoj igri, izgubili smo 30:25, a imali smo šansu i da ih pobedimo, rekao je Cvetković.

Srbija dalje ide kao trećeplasirana ekipa iz Grupe A i u narednu fazu ne prenosi niti jedan bod.

Švedska je zauzela prvo, a Hrvatska drugo mesto.

Grupa A se u drugoj fazi ukršta sa Grupom B iz koje su prošli Francuska, Norveška i Belorusija. Utakmice novoformirane Grupe I igraće se u Zagrebu. 

 

Drago mi je što smo prošli u drugi krug, drago mi je zbog igrača, zbog našeg napora i truda koji smo uložili da prevaziđemo sve probleme koje smo imali. Odlazimo rasterećeni u drugi krug i nemojte da mislite da ne možemo da iznenadimo. Prema tome, veruje u nas, poručio je selektor Srbije.

Srbija će u četvrtak prvi meč druge faze EP igrati protiv Norveške. Istog dana će se još sastati i Hrvatska i Belorusija, dok su Švedska i Francuska slobodne.

U subotu, 20. januara, sastaće se Švedska i Francuska, odnosno Hrvatska i Norveška.

Naši rukometaši će ponovo na teren dva dana kasnije kada ih očekuje meč protiv Francuske, a istog dana igraće i Švedska i Belorusija.

Poslednjeg dana, 24. januara, na programu su tri meča: Švedska – Norveška, Srbija – Belorusija i Hrvatska – Francuska.

Plasman u polufinale izboriće dve prvoplasirane reprezentacije iz grupe.