Svemoćni Kristijano gladan rekorda: Postao najbolji strelac u istoriji, a sada juri i Figa (VIDEO)

Na prijateljskom meču protiv Kameruna Ronaldo je sa dva postignuta gola prestigao Pedra Pauletu na listi najboljeg strelca portugalske reprezentacije svih vremena.

Kristijano Ronaldo – stvarno najbolji! Kapiten Portugala i zvanično najbolji fudbaler sveta nije krio zadovoljstvo posle ubedljivog trijumfa nad Kamerunom, u meču u kojem je postigao dva pogotka, čime je i zvanično postao najbolji strelac u istoriji ove zemlje. Popularni CR7 je tako stigao do 48. i 49. internacionalnog pogotka, čime je prestigao Pedra Pauletu (47) na večnoj listi strelaca.
– Znao sam da će ovaj rekord pasti svojim nekim prirodnim tokom. Mnogo sam uzbuđen, a Pauleta mi je čestitao. Ovo je plod desetogodišnjeg rada sa timom i definitivno mnogo toga dugujem saigračima i trenerima – rekao je Ronaldo.

Sjajni golgeter madridskog Reala sada u planu ima da sruši još jedan rekord.
– Činjenica da sam najbolji strelac u istoriji Portugalije ima posebno značenje za mene. Ali sada imam želju da oborim još jedan veliki rekord koji drži Luis Figo. Želim da postanem igrač sa najviše odigranih mečeva u reprezentaciji. Ali ne opterećujem se previše, sve će to doći svojim nekim tokom – zaključio je Ronaldo.

Luis Figo je u reprezentativnoj karijeri odigrao ukupno 127 mečeva, dok je 29-godišnji as Kraljevskog kluba odigrao 110. meč protiv Kameruna.