Svetski, a naš! Dušan Tadić u rangu sa Suarezom, Ibrom, Mesijem

Srpski reprezentativac igra sezonu života u Tventeu, sezonu u kojoj je dospeo u rang sa najvećim fudbalskim zvezdama planete.

Dušan Tadić je ove sezone odigrao ukupno 27 ligaških mečeva za svoj klub.

Svojim odnosom prema igri, svojim sjajnim partijama i golovima zanavek je kupio navijače Tventea, koji su nedavno skandirali njegovo ime i naterali ga da se bukvalno iz tunela vrati da ih pozdravi.

Prepoznali su navijači Tventea, videli su ono što danas vidi i čitava fudbalska Evropa.

Dušan Tadić je sjajan fudbaler čiji ovosezonski učinak srpskog reprezentativca stavlja u rang sa najboljim fudbalerima sveta, iz najvećih kluboa i najjačih liga.

Naime, ‘OptaStats’ je poznata po detaljnim statističkim proračunima, njihove temeljno zabeležene brojke ne lažu, Tadić je jedan od šest fudbalera u ligama petice plus holandske Eredivizije koji ove sezone ima(ju) više od 10 golova i asistencija.

Na pomenutih 27 mečeva koliko je odigrao u ligi, srpski fudbaler je postigao 12 golova, zabeležio isto toliko asistencija.

Ispred njega su Lionel Mesi sa 21 golom i 10 asistencija na 22 utakmice, te Ibra sa 25 golova i 11 asistencija na 29 mečeva i neprikosnoveni Luis Suarez koji je u tekućoj sezoni zabeležio 28 golova i 11 asistencija na 25 mečeva.

Primera radi, učinak Dušana Tadića bolji je od jednog Runija koji je na 25 mečeva ove sezone zabeležio 13 golova i 10 asistencija.

Srbin je ispred i Gareta Bejla, koji kompletira ‘šestorku’, sa 10 golova i 11 asistencija na 21 utakmici.

Nema sumnje da će leto koje je pred nama Dušanu Tadiću otvoriti nove mogućnosti, svojim igrama i jeste zaslužio da se nađe u klubu iz liga petice.