Svetski mediji o planetarnoj tituli Amerikanaca: Oni su jednostavno bolji od ostalih

Svetski mediji prenose da je selekcija Sjedinjenih Američih Država zasluženo odbranila titulu prvaka sveta na Mundobasketu u Španiji.

Reprezentacija SAD je najviše pokazala na Mundobasketu o čemu svedoči i pobeda u finalu nad Srbijom od 129:92.

Izabranici Majka Kšiševskog protivnike su u proseku pobedjivali sa 32.5 poena razlike, dok su im najveći otpor pružilli Turci, koji su izgubili “samo” 98:77.

– Finale Svetskog prvensta bilo je gotovo posle prvih 20 minuta. Toliko od Srbije i ostalih zemalja, koje nisu uspele da iskoriste odsustvo NBA zvezda. Uprkos neigranju Lebrona Džejmsa, Kevina Durenta, Rasela Vestbruka, Blejka Grifina i povređenog Pola Džordža, SAD su produžili seriju i došli do 63 pobede na međunarodnim takmičenjima – navodi se u tekstu Ju Es Tudeja.

Izveštač Asošiejted presa u Madridu konstatovao je da su američki igrači bili prevši dobri da dozvole bilu kakvu neizvesnost u finalu.

– Srbija je dobre partije u nokaut fazi prenela i u finalni meč, pokazali su nekoliko atraktivnih poteza i zakucavanja, došli do najveće prednosti, koju je neka reprezentaciaj imala na turniru protiv američke selekcije – 15:7 i onda stali. Sve nade da mogu da iznenade favorita nestale su za minut.

Španski AS prenosi da je reprezentacija SAD u najboljoj partiji na turniru uspela da preokrene meč posle početnog vodjstva Srbije, dok Marka smatra da su Amerikanci zasluženo odbranili titulu.

– Bili su najbolji na turniru. Nisu stali ni kada su imali više od 20 poena razlike. Oni su jednostavno bolji od ostalih. Najbrži su, najsnažniji, imaju visinu, ali i talenat. Ne treba zaboraviti pečat selektora Kšiševskog, koji je skup fenomenalnih individualaca pretvorio u nepobedivi tim – ističe Marka.

Početno vođstvo Srbije kao da je izazvalo bes kod protivnika, što su u nastavku meča na svojoj koži osetili Miloš Teodosić i drugovi.

– Bila je to fatamorgana koja je trajala jedva pet minuta, dok na scenu nisu stupili snajperisti trenera Kšiševskog. Druga četvrtina je umetničko delo u košarci, što pokazuje da Amerika ima i druge kvalitete, a ne samo prednost u snazi – ocenjuje madridski dnevnik.

El Mundo Deportivo prenosi naslov “Sjedinjene Američke Država pokazale da su i dalje broj jedan u košarci”.

– Očekivao se neizvesniji meč u finalu između Davida i Golijata. Za nekoliko minuta svet je pomislio da je Srbija može da dobije selekciju SAD. Bila je to, ipak, prolazna iluzija – napisao je novinar El Mundo Deportiva Hose Ignasio.