SVETSKI ŠAMPION JE NA KOLENIMA: Odbojkašice Srbije pobedom započele završni turnir Gran prija! (VIDEO)

Srbija
print screen/youtube.com/*BEST*HD*SPORT*

Odbojkašice Srbije su na veličanstven način započele učešće na Gran priju. Izabranice selektora Zorana Terzića rezultatom 3:2, savladale su aktuelnog šampiona sveta ekipu Sjedinjenih Američkih Država.

 

Srbija je furiozno ušla u susret i povela sa 2:0 u setovima (25:22, 25:17), ali su Amerikanke pokazale zašto su svetske prvakinje, osvojivši naredna dva seta, rezultatom 23:25 odnosno 18:25.

Usledio je uzbudljivi peti set u kome su naše odbojkašice pokazale prisebnost i smirenost, pa iz prvog duela na završnom turniru nose 2 važna boda.

– Uvek je teško igrati prvu utakmicu, posebno protiv Amerikanki. Nebitno je ko im igra, jer im je stil i sistem igre isti kao na Olimpijskim igrama, a možda i za nijansu brži. Nije bitno koji igrač je u terenu, već je jednostavno teško – rekao je po završetku susreta naš selektor Zoran Terzić, ne skrivajući žal što je utakmica mogla biti rešena mnogo ranije.

– Kada počnemo da gubimo poene u nizu, cela naša igra se raspada, nije to samo jedan element igre. Sada je bilo primetno da gubimo poene u serijama zbog prijema servisa, ali to nije bio glavni razlog. Apsolutno sve dogovoreno oko taktike bloka i odbrane nismo ispunili. Jednostavno, nije bilo mogućnosti da se sete gde da stoje i blokiraju. To su neke stvari na kojiam treba raditi i tokom treninga, ali i pripremi i psihologiji. Nadam se da će to biti bolje u sledećoj utakmici – zaključuje Terzić.

Najefikasnije u našoj ekipi bile su Brankica Mihajlović sa 25 poena i Tijana Bošković sa 22 bile dok je Milena Rašić doprinela pobedi sa 13 poena.

Naredni meč naše odbojkašice igraju za dva dana a rival je Italija.