Svetski šampion Marko Huk boksuje za Srbiju na Olimpijskim igrama?

Boks
Pixabay.com

Bokserski savez Srbije izdao je saopštenje u kojem navodi da bi voleo da svetski šampion Muamer Hukić nastupi pod nacionalnom zastavom na Olimpijskim igrama u Riju, ali da to sada nije poznato zbog propisa Svetkse bokserske organizacije (AIBA).

 

Rođeni Sjeničanin nedavno je izražio želju da boksuje za Srbiju u Riju, a u junu će biti poznato da li će imati takvu mogućnost.

– Još uvek nije poznato da li će profesionalnim bokserima biti dozvoljeno da se takmiče u Riju. Svetska bokserska organizacija (AIBA) otvorila je ovu temu na sastanku svih komisija nedavno održanom u Mančesteru. S tim u vezi, zakazan je vanredni kongres koji je planiran za jun i sve će tada biti poznato – navodi se u saopštenju.

Muhamed Ali prvi put postao prvak sveta teške kategorije u boksu – 1964. godine

Bokserski savez poručuje da će učiniti sve da Hukić u Riju predstavlja Srbiju, ukoliko se ukaže takva šansa.

– Bespotrebno je isticati da bi nama bila velika čast da jedan sportista kao što je Muamer Hukić brani boje Srbije. Imali smo predstavnika na prošlim Olimpijskim igrama i bilo bi dobro za naš sport i zemlju da tako bude i ove godine. Muamer Hukić je svakako bokser koji bi u kategoriji do 91 kg mogao da ostvari zapažen rezultat i vrlo verovatno našem olimpijskom timu donese još jednu medalju više – ističe se u saopštenju.