Svetski vicešampioni se vratili u Srbiju!

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić priredio je svečani prijem za reprezentativce Srbije, koji su na nedavnom Svetskom prvenstvu u basketu "3 na 3" u Moskvi osvojili srebrnu medalju.

– U ime Ministarstva čestitam vam na velikom uspehu koji ste postigli. Vi ste jedini tim koji se na oba planetarna šampionata našao na pobedničkom postolju i okitio medaljama. Nadam se da će nakon ovog velikog uspeha basket “3 na 3” steći još veću popularnost među mladima – rekao je Peruničić.

Prijemu je prisustvovala kompletna reprezentacije Srbije u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, koji su u finalnoj utakmici poraženi posle velike borbe od selekcije Katara.

On je poželeo košarkašima da nastave da nižu uspehe i pokažu mladima šta su prave vrednosti za koje se vredi boriti.

Na najnovijoj rang listi Svetske košarkaške federacije (FIBA) basketa “3 na 3”, objavljenoj posle završetka Svetskog prvenstva u Moskvi, reprezentativci Srbije Dušan Domović Bulut (747,087) i Marko Ždero (704,917) nalaze se na prve dve pozicije.

Preostala dva člana našeg srebrnog tima takođe su popravila rejting. Marko Savić (628,116) je na osmoj poziciji, dok je Dejan Majstorović (280,800) na 74. mestu.