Svetsko prvenstvo, Maljković: I Srbija je zaslužila pobedu

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković ocenila je da je i njen tim zaslužio pobedu u večerašnjem meču četvrtfinala Svetskog prvenstva protiv Turske, kao i da je ceo tim želeo pobedu.

– Čestitam Turskoj na pobedi. Svi će se složiti, čak i najstrastveniji navijači Turske, jer su Turci iskreni ljudi, da je i Srbija vrlo zaslužila pobedu. Znate na šta mislim – rekla je
Maljkovićeva novinarima posle meča.

Turska je u četvrtfinalnom meču pobedila 62:61. Marinu Maljković i kapitena Milicu Dabović su vidno obuzdavale emocije na konferenciji za novinare.

– U posebnom smo projektu već tri godine i svake od njih smo pravile neka iznenađenja. Sve se u ženskoj košarci u Srbiji dešavalo brzo. Ponosni smo na sve rezultate, ali ono što svi osećamo je da ovo nije dovoljno za nas. Želeli smo da pobedimo – rekla je Marina Maljković.

Dabovićeva je kazala da je njen tim izgubio zbog svojih grešaka.

– Hoću da kažem da je igranje pred 15.000 ljudi najbolje iskustvo u mom životu. Utakmica je bila očekivano teška. Pokušale smo da pobedimo, ostavile smo srce na terenu, kao i uvek. Razočarana sam. Stvarno sam razočarana – rekla je ona.

– Volela bih da smo pobedile. Brzo smo šutirale kada smo imale 10 poena prednosti. Nismo koristile 24 sekunde za napad. Nismo bile mirne, samo smo šutirale, a one su igrale presing i gubili smo lopte. Zato smo ispustili prednost – rekla je ona.