Svetsko prvenstvo u rukometu: MAJSTORSKI POGODAK ZA REMI – Dragana Cvijić SPASLA Srbiju u poslednjoj sekundi!

Rukometasice
Beta

Rukometašice Srbije remizirale su u trećem kolu protiv domaćina, selekcije Nemačke, na Svetskom prvenstvu – 22:22.

 

Izabranice Ljubomira Obradovića bile su na pragu prvog poraza, ali je Dragana Cvijić majstorskim golom u poslednjoj sekundi spasla Srbiju prvog poraza.

Nemice su bolje započele meč i odmah na početku stekle veliku prednost 5:1, ali su naše dame uspele, pre svega dobrom odbranom i preko raspoložene Katarine Krpež da se vrate i preokrenu meč u svoju korist. 

Ipak, domaća selekcija uspela je da dođe do izjednačenja, ali posle rezultatske klackalice naša selekcija na odmor odlazi sa dva gola prednosti – 11:9. 

Nemačka na startu drugog poluvremena postiže dva gola za 11:11, ali Srpkinje posle sjajne serije imaju najveću prednost i tri gola viška – 16:13. 

Međutim, Nemice su uspele da istope prednost naše selekcije za pravu dramu u finišu. Tri minuta pre kraja bilo je 21:21, a naša selekcija nije iskoristila napad, što su na drugoj strani iskoristile Nemica za 22:21. 

Nemice su se na kraju odbranile i bile na korak od pobede, ali je Dragana Cvijić pogotkom dve sekunde pre kraja postavila konačnih 22:22.

Nemačka i Srbija su ostale na vrhu tabele u Grupi D.