LIGA ŠAMPIONA: Bajern ubedljiv protiv Parižana, Roma ispred Čelsija i Atletika! (VIDEO)

Levandovski
Beta

Fudbaleri Juventusa, Bazela i Rome plasirali su se prošle noći u osminu finala Lige šampiona.

 

Juventus je na Karaiskakisu pobedio Olimpijakos sa 2:0, i tako okončao takmičenje po grupama na drugom mestu sa 11 bodova.

Golove za Juventus postigli su Huan Kuadrado u 15. i Federiko Bernardeski u 89. minutu.

Prvo mesto u grupi D sa 14 bodova osvojila je Barselona, koja je na svom terenu slavila protiv Sportinga sa 2:0. Barselona je povela u 59. minutu golom Alkasera Paka, a konačan rezultat postavio je autogolom Žeremi Metje u 91. minutu.

Takmičenje u Ligi Evropa iz Grupe D nastavlja Sporting koji je sakupio sedam bodova, dok je Olimpijakos učešće u Ligi šampiona završio sa samo jednim osvojenim bodom.

Fudbaleri Rome pobedili su na svom terenu Karabag sa 1:0 i taj jedan gol, koji je postigao Dijego Peroti, im je bio dovoljan za plasman u nokaut fazu.

Roma je prva na tabeli Grupe C sa 11 bodova, koliko ima i drugoplasirani Čelsi koji je večeras odigrao 1:1 sa Atletiko Madridom.

Saul Njiges je doveo Atletiko u vođstvo u 56. minutu, a izjednačio je Stefan Savić autogolom u 75.

Španski klub će na proleće igrati u Ligi Evropa, dok je Karabag završio svoj put u najjačem evropskom takmičenju sa dva osvojena boda.

U osminu finala Lige šampiona iz Grupe A plasirao se Bazel koji je u gostima pobedio Benfiku sa 2:0. Golove su postigli Mohamed Elounusi i Dimitri Oberlin.

Bazel je grupnu fazu završio na drugom mestu sa 12 bodova, tri manje od prvoplasiranog Mančester junajteda koji je pobedio CSKA iz Moskve sa 2:1.

CSKA je poveo golom Vitinja u prvom poluvremenu, ali je Junajted u drugom stigao do pobede golovima Romelua Lukakua i Markusa Rašforda.

Upravo će ruski tim takmičenje nastaviti u Ligi Evropa, dok je Benfika završila takmičenje.

U Grupi B pred večerašnje poslednje kolo nije bilo nedoumica oko učesnika osmine finala. Od ranije je poznato da su to Pari Sen Žermen i Bajern iz Minhena, s tim što će Parižani u nok-aut fazu sa prvog mesta svoje grupe.

Bajern je pobedio PSŽ na svom terenu sa 3:1, ali to nije bilo dovoljno da bude prvi. Strelci za Bajern bili su Robert Levandovski (osmi minut) i Kristijan Toliso (37. i 69. minut), dok je jedini gol za PSŽ postigao Kilijan Mbape (50. minut).

Treće mesto u grupi zauzeo je Seltik i on ide u Ligu Evropa, bez obzira što je večeras izgubio od Anderlehta sa 1:0. Jedini gol postigao je Jozo Šimunović.

Obe ekipe su sakupile po tri boda, ali Seltik ima bolju gol razliku.