Svi se spremaju za Zvezdu osim Volkova: Bek crno-belih napustio trening!

Fudbaler Partizana Vladimir Volkov napustio je trening crno-belih zbog bola u zadnjoj loži, rekao je trener kluba iz Humske Zoran Milinković.

 

Partizan trenutno ima pet bodova prednost na čelu tabele Jelen Superlige Srbije, a u subotu gostuje Crvenoj zvezdi.

Razmišljamo pozitivno i spremamo se za derbi na ubičajen način. U ovom momentu nemamo nikakvih kadrovskih problema, mada je mali bol u zadnjoj loži osetio Vladimir Volkov. Na polovini treninga je izašao. Čekamo lekarski izveštaj, videćemo u toku dana šta se dešava – rekao je Milinković.

Milinković je istakao da je miran pristup najbitniji pred predstojeći 148. „večiti” derbi.

– Znamo kakva je naša obaveza i čiji dres nosimo. Pet bodova je značajna prednost, ali govorimo stalno o tome da ima sedam kola do kraja. Treba ostati nogama na zemlji, ni jednog trenutka nećemo impovizovati i ponašati se u stilu lako ćemo. To nećemo sebi dozvoliti. Treba biti miran i ići iz meča u meč – naglasio je Milinković.

 

Partizan je vezao tri pobede u Jelen Superligi, uz još jedan trijumf u Kupu Srbije. Glavni igrači na tim utakmicama bili su i najmlađi – Ivan Šaponjić i Andrija Živković. Milinković ne očekuje da će mladi igrači njegove ekipe imati tremu pred derbi.

– Možda je naša privilegija to što imamo mnogo Partizanove dece. Ovo je jedna velika utakmica, ali oni su dosta adaptirani na taj rivalitet i razumeju ga, tako da sam siguran da naš tim neće podleći pritisku – naveo je Milinković.

Trener Partizana je istakao da se „večiti” rivali dobro poznaju i dodao da ekipa iz Ljutice Bogdana poseduje i timski i individualni kvalitet.

– Teško je reći bilo šta unapred, dobro se poznajemo, videćemo u kom pravcu će krenuti meč. Sigurno da oni imaju neke svoje određene ideje koje će pokušati da ostvare, mi takođe. Znamo da nekada i neki detalj napravi prednost, bilo je puno takvih debija – rekao je Milinković.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić”.