“SVI SE UKLAPAMO U NOVAKOVE POTREBE”: Jelena progovorila o svemu i otkrila brojne detalje iz života porodice Đoković

To što Novak Đoković privlači veliku pažnju medija je logično, međutim neretko je i njegova porodica izložena istim uslovima.

Jelena Đoković
Youtube screenshot

Tako se i supruga najboljeg tenisera sveta, Jelena Đoković, gotovo uvek nalazi u žiži interesovanja, što u medijima, što na društvenim mrežama.

I godinama unazad čini se da to dobro podnosi. Gostujući na televiziji K1, ona je predstavila svog supruga iz malo drugačijeg ugla, koji nema stritkne veze sa tenisom i sportom generalno.

– Novak je stvarno divan otac i jako to dobro radi, ali njegov kapacitet za tu vrstu koncentracije koju deca zahtevaju je limitiran jer on ima previše obaveza i u tom kontekstu mislim da smo jako dobar tim zato što je meni veliko zadovoljstvo da budem tu i imam pomoć – rekla je Jelena i dodala:

– Mi vrlo dobro znamo šta su Novakove potrebe i sve se mi uklapamo u te potrebe. To je manje glamurozno reći ali je istina i Novak je toga svestan. I njegovi roditelji i njegova braća, mi smo svi podređeni tom velikom uspehu, svetskom uspehu – istakla je Jelena.

Ona se dotakla i teme veganstva i otkrila neke zanimljive detalje.

– Novak je još veći perfekcionista, on još bolje zna svoje telo, njega ne može niko da natera na nešto što on ne želi. Novak nije postao vegan pod mojim uticajem. Novak je najbolji na svetu, on je ‘single champion’, sam je na terenu, ne može njega neko da natera na nešto. Mi smo tim i to mi je jako bitno da kažem, nisam ja njega terala na nešto, niti je on mene – kaže Jelana i dodatno pojašnjava:

Novak Djokovic
instagram.com/djokernole

– Zajedno smo sve istraživali. On je prvi krenuo na veganstvo. Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Ja se dobro osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava. Mi primenjujemo to i u našoj kući, a naša deca uvek imaju izbor.

Osim toga, osvrnula se i na sportski deo, te otkrila kako se Novak ponaša kada gubi i kada ne ide sve kako treba.

– Novak ne voli da gubi, ko voli da gubi. Ali je stvarno postao dobar u tome, ja nisam dobra u tome zato što znam koliko se on trudio i užasno mi je krivo, mnogo sam plakala posle njegovih propuštenih šansi, a opet nisu propuštene jer je svaku iskoristio na najpametniji mogući način i briljirao nakon toga – kaže Jelena Đoković.

Mnogo se pisalo o potencijalnom povratku u Srbiju, pa gde je dom porodice Đoković?

– Moj dom za sada je bio u Monaku, ali ne znamo da li možemo baš da kažemo da je to naš dom. Prethodne dve godine smo proveli dosta vremena ovde u Srbiji, tako da je i ovo dom. Mislim da mi je dom i u inostranstvu zato što su moji roditelji sa mnom i moja sestra je sa mnom, moj muž i deca, dom je tamo gde smo mi, ali ne u hotelu (smeh). Meni treba jedan dom, mislim da mi treba jedan dom, ali mi to ne možemo da ispunimo, moramo da budemo na više lokacija jer nas život prosto ne vodi samo na jednu stranu – zaključila je Jelena.