‘Svi ste vi Turci’: Na stadionu Slavije osvanuli grafiti sa porukama mržnje prema Srbima

Šovinistički natpisi 'smrt Srbima' i 'svi ste vi Turci' osvanuli su ispod severne tribine stadiona "Slavija" u Istočnom Sarajevu, pred prvu domaću utakmicu istoimenog kluba i "Travnika".

Nepoznata lica su, preko već postojećih grafita navijačke grupe “sokolovi”, ispisala sadržaje mržnje poput “smrt Srbima”, “svi ste vi Turci”, “islam”, piše “Glas Srpske”.

Pored grafita mržnje prema jednom narodu, na navijačkom grbu “Slavije” ispisano je “Željezničar” i naziv navijačke grupe tog sarajevskog kluba “manijaci”.

U “Slaviji” su ogorčeni primitivizmom pojedinaca koji unose mržnju i netrpeljivost u društvo, a posebno zbog onih koji pokušavaju da negativne konotacije unesu i na sportske terene.

– Od sitnih stvari kreću krupne i moram da kažem da sam ogorčen iskazanim primitivizmom. Očekujem da će istražni organi uraditi svoj posao i da će izvršioci i nalogodavci ovog vandalizma biti kažnjeni – poručio je predsednik kluba Zdravko Šavija.

Iz fudbalskog kluba “Željezničar”, čije se ime takođe našlo na grafitima, ogradili su se od ovog incidenta i osudili svaki vid promovisanja nacionalizma.

Pripadnici Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo izvršili su uviđaj i istraga je u toku,piše list.loading...