TAVAMBA PRED EVROPSKI IZAZOV: “Srećan sam zbog pobede protiv Rada, ali sa Dinamom moramo bolje” !

Tavamba
instagram.com/tawamba89

Promenljive igre Partizana u prvenstvu, pružile su šansu najljućem rivalu da odmakne za pet koraka. Ipak, pobeda u narednom susretu Lige Evrope, stavila bi izabranike Miroslava Đukića u povoljnu poziciju, pri čemu bi svi pređašnji propusti lako otišli u zaborav.

 

Partizan je prvo poluvreme utakmice na Banjici odigrao vrlo dobro, ali je ubeljiva prednost od 0:2, uspavala crno-bele. Zbog toga su se domaćini vrlo lako vratili u meč, a potom i uneli strah u kosti mnogobrojnih navijača crno-belih.

Ko zna kako bi se susret na Banjici završio da u timu Partizana nema Leandrea Tavambe. Najpre je pripremio sve za gol mladog Jovanovića, a potom i sam zapečatio sudbinu Građevinara. 

– Dobili smo na kvalitetu! Veoma sam srećan zbog pobede protiv Rada. U prvom poluvremenu igrali smo odlično, u nastavku susreta popustila nam je koncentracija. Uspeli smo, ipak, da postignemo još dva gola i zasluženo slavimo – rekao je Tavamba za Sportski žurnal.

Za slavlje vremena nema, jer već prekosutra crno-bele očekuje sudar sa evropskim velikanom Dinamom iz Kijeva.

– Nadam se da ćemo protiv Ukrajinaca da nastavimo pobednički niz. Verujem da možemo – rekao je Kamerunac i označio jedan od problema sa kojima se iz nedelje u nedelju susreću igraši šampiona Srbije:

– Ukoliko želimo da slavimo i protiv Dinama, moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Rada. Potrebno je da nam koncentracija bude na daleko većem nivou – zaključuje Tavamba.

Otežavajuća okolnost za Partizan jeste što će se utakmica sa Dinamom igrati pred praznim tribinama. Susret počinje u četvrtak od 21.05.