TEKST KOJI JE ZAPALIO REGION: Hrvatski mediji NAPALI ĐOKOVIĆA, fanovi iz celog sveta u čudu

Hrvatski portal "Index" bavio se temom koronavirusa na regionalnim sportskim borilištima, pre svega na teniskom Adrija turu.

Printscreen

Oni su na početku teksta podsetili na fudbalski meč između Atalante i Valensije koji je praktično bio okidač za širenje virusa u Italiji. Spomenut je i srpski večiti derbi, te zaraženi fudbaleri Crvene zvezde.

Ipak, najveći deo članka posvećen je Adrija turu, koji je Novak Đoković organizovao u Beogradu i Zadru. Tvrdi se da bi upravo ovaj egzibicioni i humanitarni turnir mogao da bude “novi regionalni rasadnik koronavirusa”.

Index navodi da “konačan broj zaraženih još uvek nije poznat, ali raste. Broj onih koji će potencijalno izgubiti život zbog toga što se Đokoviću i ostalima udarala loptica, dok je niko u Evropi ne udara nikada neće biti poznat. Ako bude žrtava, neće biti moguće odrediti na koji način su se zarazile, barem ne sve”.

Takođe, u tekstu piše i da je krivica na svima – to su organizatori, teniseri koji su odlučili da učestvuju, Hrvatski teniski savez.

Index zaključuje da je ustvari najveća krivica na vladajućem HDZ-u i Andreju Plenkoviću “koji nisu reagovali, nego su dozvolili održavanje turnira”.

ĐOKOVIĆ U PANICI? Evo šta je prvo uradio po dolasku u Beograd