Tekvondo: Zlatnoj Milici najsjajnije odličje na turniru u Lozani, srebro je otišlo Bogdanovićevoj

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić osvojila je danas zlatnu medalju na turniru Svis open u Lozani, dok je Tijana Bogdanović na istom turniru osvojila srebrnu medalju.

Mandićeva je trijumfovala u kategoriji do 73 kilograma, a u finalu je pobedila Holanđanku Ressme Ogink na zlatan poen.

Ona je do finala pobedila Francuskinju Aureliju Sanfilipo sa 7:1 i Ivu Radoss iz Hrvatske na zlatan bod, devojke od koje je izgubila u finalu Evropskog prvenstva održanog početkom maja u Azerbejdžanu.

– Zadovoljna sam svim borbama, naročito polufinalnom i finalnom. Borila sam se protiv izuzetno kvalitetnih protivnica od kojih sam gubila u prethodnom periodu – rekla je Mandićeva i dodala da će nastaviti pripreme u svom klubu Galeb pred Grand pri u Kini početkom jula. Tijana Bogdanović je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji do 49 kilograma, a to je bio njen prvi nastup na seniorskom turniru.

Svetska i evropska juniorska ssampionka je u finalu izgubila od Belgijanke Indre Kraen sa 8:9.

Ona je na putu do finala bila bolja od Viktorije Stambauh iz Portorika sa 4:1, Dankinje Sare Malike sa 11:5, dok je u polufinalu pobedila Italijanku Graf Đinevru sa 6:4.

– Ovo mi je bio prvi G1 turnir u seniorima. Mnogo je teže u seniorskoj konkurenciji i ova srebrna medalja mi mnogo znači za dalji rad i napredak. Sada slede pripreme za Galebov letnji kamp na koji dolaze brojni dobri borci iz inostranstva. Leto ću provesti u Beogradu kako bih se ssto bolje pripremila za sledeću sezonu – izjavila je Bogdanovićeva. Od srpskih takmičarki nastupila je joss Violeta Babić, u konkurenciji do 73 kilograma, ali je poražena u drugom kolu.