Telekom odgovorio na optužbe: Deo Partizanovog uspeha pripada i nama, radi se o milionima evra!

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk rekao je za „Večernje novosti” da je košarkaški Partizan od te kompanije dobio milione evra.

Ćulibrk je tako odgovorio na optužbe trenera crno-belih Duška Vujoševića, koji je rekao da Telekom podršku tom klubu uslovljava njegovom smenom.

– Moram da kažem da mi čak nismo hteli ni da reagujemo na takve izjave. Zaista se radi o potpunoj zameni teza – rekao je Ćulibrk.

– Nas u Telekomu apsolutno ne zanimaju bilo kakva kadrovska rešenja u klubovima, niti ko su treneri, niti ko su predsednici klubova. Moram da priznam da je svima u Telekomu ovo teško palo, pogotovo što je Partizan godinama nosio naše ime, a s druge strane je Partizan klub kojem je Telekom do sada dao najviše novca – dodao je Ćulibrk.

Ćulibrk je istakao da je šampion Srbije od Telekoma dobio milione i da nije moralno da bilo ko iz redova crno-belih govori protiv te kompanije.

– Radi se o milionima evra i sigurno da deo uspeha košarkaškog kluba Partizan u protekloj deceniji pripada bar malo i nama. A pritom mi ne tražimo bilo kakvu zahvalnost, iako smo je možda i zaslužili, ali složićete se da najmanje što bi bilo moralno jeste da se ne govori protiv nas. Bar kada je košarkaški klub Partizan u pitanju. I da bude potpuno jasno, košarkaški klub Partizan ima svog generalnog sponzora čije ime nosi, a trenutni generalni sponzor košarkaškog kluba Crvena zvezda je Telekom. I u jednoj i u drugoj kompaniji država ima svoj udeo i sigurno da se oko toga vodilo računa što potvrđuje i činjenica da su sponzorski ugovori na podjednakim nivoima – naglasio je Ćulibrk.

Vujošević je poslednjih meseci više puta ‘prozivao’ Telekom, a poslednji put po tom pitanju se oglasio u nedelju, posle utakmice sa Mega Leksom, kada je rekao:

– Telekom izgleda uslovljava Partizan da se smeni trener. Oni hoće da biraju trenera da bi bili sponzori – poručio je Vujošević.